StoryEditorOCM
Crna kronikapoginuo motociklist

Voda ipak nije uzrok tragične nesreće kraj tunela Sv. Ilija; Svjedoci: Iz čista mira je prešao u suprotni kolnički trak

Piše Marko Didić
11. listopada 2024. - 13:45

Potaknuti izjavom županijskog vijećnika Nezavisne liste mladih Matejasa Jozipovića da se veća količina vode slila  u dio tunela "Sv. Ilija", i to na samom početku s njegove južne strane, u Bastu iznad Baške Vode, mnogi su mislili da su ostaci vode i uzrok prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak u 16,55 sati.

Povodanj je bio u subotu, a nesreća se dogdila u četvrtak, ali ipak je postojala sumnja da je dio vode ostao na asfaltu. No voda nije uzrok nesreće, doznajemo iz pouzdanih izvora.

Vozač mopeda, 52-godišnjak s područja Makarske je isključivi krivac za nesreću u kojoj je, nažalost, i poginuo. On se vozio jako sporo i čak je stvorio kolonu vozila iza sebe, a onda je iz neobjašnjivih razloga prešao na suprotni kolnički trak odakle je dolazilo teretno dostavno vozilo. Makaranin je poginuo na licu mjesta.

image

Ulaz u tunel Sveti Ilija

Ivo Ravlić/Cropix

Oko 18 sati započeo je i službeni očevid na mjestu nesreće, koji je vodila dežurna osoba iz državnog odvjetništva, a stigao je i  vještak za promet.  

Nesreća se dogodila tristotinjak metara od ulaza u tunel s južne strane, od Basta prema izlazu Zagvozd, a ima mnogo svjedoka koji tvrde da je mopedist vozio jako sporo i da brzina nije mogla biti uzrok nesreće.

Je li čovjeku pozlilo ili se dogodilo nešto zbog čega je izgubio kontrolu nad mopedom, možda nikada  nećemo ni doznati.

Tužiteljstvo je, istina, naložilo obdukciju tijela kao što je i vozaču dostavnog vozila naređeno vađenje krvi i urina.

Rezultati se još čekaju i tada će ipak biit jasnije neke okolnosti tragične nesreće koje sada ne mogu biti i službeno potvrđene. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 13:46