StoryEditor
Crna kronikaSPLITSKA ‘SCENA‘

Vlasnik Mercedesa ima debeli dosje: živi u Varošu i vozi Burgmana, a nakon krvavog pohoda Filipa Zavadlava isprva se mislilo da je i on jedna od žrtava

2. srpnja 2021. - 15:46

Razgovor s vlasnikom Mercedesa M.P. (38) iz Splita pod koji je u petak ujutro aktivirana eksplozivna naprava je obavljen, ali malo je vjerojatno kako će to dovesti do uhićenja počinitelja. Radi se o osobi iz krim miljea u kojem međusobne sukobe ne rješavaju prijavama policiji.

U svom dosjeu M.P. ima sedam pravomoćnih presuda te još dva predmeta zbog dilanja koji tek čekaju da se provede suđenje. Presude se nižu od 2004. do 2011. godine, prva je zbog nasilničkog ponašanja, zatim niže tešku krađu te tri zbog preprodaje droge,a u svim slučajevima je dobio uvjetne kazne zatvora.

Bezuvjetnu kaznu zatvora od godine dana dobio je za silovanje 2010. godine te šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških ozljeda. Nad glavom mu vise slučajevi iz 2014. i 2016. godine za koji traje glavna rasprava, a optužen je za dilanje amfetamina speed, MDMA tzv. čistog ecstasyja i marihuane.

image
Očevid na Skalicama na mjestu eksplozije
 
Katarina Marić Banje

U to vrijeme je boravio u stanu u Varaždinskoj ulici u Splitu iz kojeg je drogu nosio kupcima po dogovoru, navodi optužnica. Do uhićenja zbog dilanja je došlo nakon što je osobnim automobil Citroen imao prometnu nesreću u Ulici Domovinskog rata u Splitu u poslijepodnevnim satima.

Kad su policajci došli na očevid, prepoznali su ga kao osobu koja ima veze sa zlouporabom droga te su mu kazali da će dovesti službenog psa da mu pregleda vozilo. Nakon toga je D.P. sam predao dva paketića speeda koja je skrivao ispod kože mjenjača te “piz” marihuane koji je imao ispod ručne kočnice.

Obavljena mu je i pretraga stana u kojem je nađeno još droge te je u konačnici i optužen. U svojoj obrani je negirao dilanje.

- Droga je moja, ali za osobnu upotrebu. Dobio sam je od prijateljice iz Zagreba koju ne želim imenovati - kazao je na državnom odvjetništvu.

image
Očevid na Skalicama na mjestu eksplozije
 
Vojko Bašić/Cropix

Na državnom odvjetništvu je svjedočila i tadašnja mu djevojka:

- Poznato mi je da on konzumira drogu i to doslovno sve što mu dođe u ruke, ali mi nikada ne govori što i odakle tu drogu nabavlja - izjavila je.

Osim po dilanju, M.P. je poznat i po tome što ne izbjegava fizičke obračune te je u dva navrata i sam teško ozljeđen. Jedan od poznatijih napada na njega je kada su ga 2015. godine nasuprot hotela President u Starčevićevoj ulici napala trojica. U brutalnom napadu su ga na tlu tukli nogama i mlatili pištoljem po glavi te su mu izbili zube i smrskali lice.

Sve se odvijalo pred njegovim osmogodišnjim djetetom, a napad je bio osveta jer je prije toga M.P. pretukao jednog od njih. S jednim od napadača M.P. se ponovno sukobio 2018. godine u kafiću u Vinkovačkoj ulici kada su obojica zadobili ozljede i obojica su kazneno prijavljena.

image
Očevid na Skalicama na mjestu eksplozije
 
Katarina Marić Banje

Kako je M.P. jedno vrijeme vozio motocikl Suzuki Burgman i živi u splitskom Varošu, nakon krvavog pohoda na Šperunu u siječnju prošle godine kada je Filip Zavadlav ubio tri osobe, krenula je priča da je on jedan od žrtvi.

Naime, javni pogovor je bio da je Zavadlav krenuo u osvetu protiv dilera, a jedan od ubijenih je smaknut na motociklu te marke te se u prvim trenucima krivo pretpostavljalo da se radi o M.P. za kojeg se zna da je aktivan na uličnom narko tržištu.

item - id = 1109929
related id = 0 -> 1110013
related id = 1 -> 1110008
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 02:40