StoryEditor
Crna kronikaočevid se nastavlja

Vlasnica Doma u Dugom Ratu: U požaru su živote izgubile dvije štićenice. Nije istina da sam bila u policiji, imamo sve uredne dozvole za rad

28. rujna 2020. - 08:31

U požaru u Obiteljskom domu za starije Providenca u Dugom Ratu, koji je izbio u nedjelju navečer, živote su izgubile dvije štićenice, to nam je jutros potvrdila vlasnica doma Anita Vrca.

- Radi se o dvije štićenice starije dobi koje su bile dementne. Bile su smještene u sobi na gornjem katu - rekla nam je Vrca.

Nije nam mogla, međutim, kazati kako je došlo do izbijanja požara i od čega je nastupila smrt kod dviju korisnica.

Suprotno informacijama koje su se pojavile tijekom noći, ona tvrdi da nije bila na saslušanju u policiji.

- Zajedno sa svim djelatnicima doma, kao i vatrogascima, intevrentnom i krim policijom, noć sam provela ovdje u domu u Dugom Ratu. Sinoć je ovdje bilo i jako nevrijeme, tako da je očevid bio skoro pa nemoguć. Čekamo da se on nastavi tijekom dana i tada ćemo doznati puno više.

Vlasnica tvrdi da njezin dom posjeduje sve uredne dozvole za rad i da nema nikakve veze s prijašnja dva koja su poslovala na istoj lokaciji.

- Mi smo dom uzeli u najam i s tim pričama nemamo nikakve veze - kazala nam je Vrca koju smo dobili na mobitel upravo dok se štićenicima Doma nakon teške noći posluživao doručak.

Ona je apelirala i na medije da ne objavljuju neprovjerene informacije.

- Sve to uznemirujuće djeluje na naše korisnike. Znate, i oni imaju mobitel, čitaju medije i to ih sve uznemiruje. Isti je slučaj i s njihovom rodbinom koja nas stalno zove - ističe Vrca.

Također tvrdi da je u trenutku izbijanja požara u domu bilo 20 štićenika i da ne stoje informacije o njih 50.

- To su notorne gluposti, ne znam kome je u interesu plasirati takve informacije - rekla nam je ona prije nego što smo završili telefonski razgovor.

Na kraju još dodaje:

- Molim vas, javite mi se sutra i o svemu ćemo moći razgovarati detaljnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 06:14