StoryEditor
Crna kronikapremlatio kontroverznog poduzetnika

Vjeko Sliško ide u Remetinec: osumnjičen je za napad na Petrača, sud ga šalje u istražni zatvor da ne bi ponovio djelo ili utjecao na svjedoka

Piše Marin Dešković/JL
15. listopada 2019. - 20:38

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor u Remetincu protiv Vjeke Sliška (29), osumnjičenog da je u subotu navečer prijetio te teško ozlijedio Hrvoja Petrača (64) ispred hotela Esplanade u Zagrebu.

'Zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te!': nećak ubijenog kralja poker-aparata  na ispitivanju zbog premlaćivanja kontroverznog poduzetnika

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na samo jednog svjedoka.

Naime, Sliško je već ranije osuđivan zbog kaznenih djela s elementima nasilja pa je sud zbog toga prihvatio argumente tužiteljstva da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Što se tiče opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužiteljstvo je predložilo da se pritvor odredi zbog opasnosti od utjecaja na ukupno pet svjedoka, no sud je zaključio kako bi Sliško mogao utjecati samo na jednoga. Neslužbeno, radi se o osobi s kojom je tu večer došao na proslavu u Esplanadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 07:59