StoryEditor
Crna kronikapotraga završila

Veliki obrat u slučaju ‘nestalog‘ kulinarskog majstora: Markus je u Sloveniji završio iza rešetaka jer je ‘pao‘ s tri litre amfetamina

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/Jutarnji list
13. veljače 2020. - 21:28
kuhar meth

Kulinarski majstor uhićen je 7. veljače u Sloveniji nakon što su slovenski policajci u njegovu automobilu pronašli veću količinu droge u bocama

“Hvala svima na brizi, pomoći, požrtvovnosti i svim informacijama. Brat je živ, ali ga još nisam vidjela ni čula. Hrvatski policajci su mi rekli neka ga tražim po Sloveniji, bez ulaženja u ikakve detalje. I sad sam tu, na slovenskom tlu, obišla sam nekoliko gradova, policijskih postaja. Nitko mi ništa ne želi reći. Ne znam bih li plakala ili vrištala. Nek mi barem netko kaže: ‘Tu je. Živ je. Pritvoren je. Ne možete k njemu.’ Ali ja se još nisam uvjerila da je on živ”, rekla nam je Jelena Markus, sestra kulinarskog stručnjaka iz Srbije Dejana Markusa (44), kojem se od 7. veljače u Zagrebu gubi svaki trag, piše Jutarnji list.

Pozitivne informacije iz policije o nestalom Markusu stigle su joj za manje od 24 sata nakon što smo objavili vijest o bratovu nestanku koji je u Zagrebu prije osam godina pronašao sreću. Poslovne prilike za srbijanskog TV kuhara sa zagrebačkom adresom postale su neprilike, a sudeći prema njegovu “pronalasku” - pojavio se dodatni problem.

Kako doznaje Jutarnji list, Markus je 7. veljače prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenski policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je Markus prevozio amfetamin, točnije tri litre amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su u pretresu. Odmah su mu stavljene lisice na ruke te je odveden u policijsku postaju na obradu, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

Dok su za njim intenzivno od vikenda, dakle šest dana, tragali članovi obitelji, poznanici i prijatelji, Markus je bio iza rešetaka, u zatvorskoj ćeliji u Mariboru!

Je li drogu u Sloveniju unio iz Hrvatske te ju je namjeravao proturiti nekom dileru ili krajnjim korisnicima ili ju je pak nabavio upravo tamo s ciljem da poboljša svoj loš budžet uzrokovan poslovnim krahom, nije poznato. Također, nepoznanica je odakle mu droga i je li u toj nepromišljenoj narkoavanturi bio sam ili je imao i pomagače.

Njegova sestra k sebi ne može doći od šoka jer je vijest o bratovu uhićenju doznala iz medija.

- Uhićen s drogom? Ne mogu vjerovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on niti ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je doista pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da obitelj ne obavijesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo - zaključila je Markusova sestra.

Podsjetimo, Markus se proslavio u srpskoj kulinarskoj emisiji “Kuhati sa srcem”, a po dolasku u Hrvatsku krajem 2012. svoje kulinarske vještine u jednom je trenutku zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavatelji prilika prozvali “čovjekom vinom”. Otvorio je vinariju u zagrebačkoj Vlaškoj, a potom lansirao i butik knedli u Oktogonu, međutim sve je bilo kratkog vijeka. Početni uspjesi pretvorili su se u debakl pa su trpjela financijska poslovanja njegovih tvrtki koje su završile u stečaju.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 07:01