StoryEditor
Crna kronika'kako ih se ne tiče?!'

Velika prevara s iznajmljivanjem preko oglasnika: mlada djevojka mislila da je pronašla stan iz snova pa ostala bez 1200 eura

Piše JL
14. prosinca 2016. - 11:43
a0c6ac99a8cacc07c13bd756befe96ae

Mlada Vinkovčanka Tatjana preko poznatog internetskog oglasnika pronašla je stan iz snova u Zagrebu, no ubrzo je saznala da je žrtva prevaranata koji su joj iz džepa uzeli 1200 eura.

U oglasu objavljenom na stranici Bazzar nekretnina pisalo je kako se iznajmljuje prekrasan trosobni stan, potpuno uređen i luksuzno namješten, te kako je odmah slobodan za useljenje.

Tatjana koja živi i radi u Zagrebu kaže kako je odmah pomislila da joj se posrećilo s cijenom, no nakon svega se ispostavilo, kako je i sama zaključila, kako je prenaivna za svijet u kojem živi.

Naime, nakon što je naišla na oglas, kontaktirala je stanodavku koja joj je kazala da ne živi u Hrvatskoj već u Italiji te su dogovorile da će proces oko najma stana, piše Jutarnji list.

Prevarena Tatjana cijelu je priču podijelila na Facebooku gdje je napisala kako je, nakon što je naišla na oglas za stan, kontaktirala stanodavku koja joj je kazala da ne živi u Hrvatskoj već u Italiji te su dogovorile da će proces oko najma stana riješiti preko Airbnb-a jer je i tamo oglašavala stan.

'Pošalje nam link - pljunuta Airbnb stranica.. sve šljaka, registracija, bookiranje, mailovi od Airbnb-a.. na kraju kad smo izvršili uplatu ispostavilo se da je cijeli sustav lažan.. Jebeno sve isprogramirano. Mi ostali bez para i bez stana', napisala je Tatjana u objavi na Facebooku koju je podijelila da se ista stvar ne dogodi još nekome.

Kaže kako ne krivi Airbnb s obzirom da je uplata putem tih lažnih linkova na kraju napravljena van njihove aplikacije, 'a jasno stoji u pravilniku Airbnb-a da mora biti uplaćeno unutar aplikacije', no ogorčena je na Bazzar.hr čija se djelatnica nije potrudila niti pitati o kojem stanu i oglasu je riječ jer se to njih ne tiče.

'Ne kužim kako ih se ne tiče?! Rasplakala sam se skoro od muke!! 1200 € baj baj!', napisala je Tatjana te kazala kako je kontaktirala i banku i policiju.

- Žele pomoći i kontaktirali su banku kojoj je uplaćeno. Problem je što je transfer već obavljen, novci sjeli pa ćemo vidjeti što se sad tu da napraviti.

Iz policije su joj kazali da dođe ujutro.

'Zvali da prijavimo i kaže policajac: 'I šta sad? Šta?' - šokirano je opisala Tatjana čiji je prijatelj ispod njezine objave komentirao kako je gledao isti stan no da mu je bila presumnjiva cijena za takav stan i lokaciju, piše Jutarnji list.

- Htio sam vidjeti do kraja šta će mi poslati i kad sam vidio tu šemu sa Airbnb-om odmah su mi se potvrdile sumnje. Srećom sam čuo za te prevare još prije par godina - komentirao je, a onda objavio i oglas s Njuškala na kojem se nudi isti stan na drugoj adresi, te kako se ispod tog oglasa nalazi još njih od istog oglašivača.

#ZAGREB#VINKOVCI#AIRBNB#IZNAJMLJIVANJE STANOVA#OGLASNIK

Izdvojeno

09. srpanj 2020 18:29