StoryEditor
Crna kronikavelika istraga

Policija prekinula lanac bespravne gradnje: USKOK čitavo jutro pretresao stanove, kuće i poslovne prostore dvadesetak osumnjičenih diljem Istre; Cure imena uhićenih

Piše Marin Dešković/JL, Hina
28. lipnja 2022. - 13:13

Uskok i policija od jutra provode pretrese na više lokacija diljem Puljštine i južne Istre kojima je obuhvaćeno dvadesetak osoba, a neslužbeno se doznaje da ih se tereti za pogodovanjima u području prostornog planiranja i bespravne gradnje, piše Jutarnji list.

Povod za ovu akciju je nezakonita legalizacija bespravno izgrađenih objekata, obuhvaćeno je dvadesetak osoba iz Vodnjana i Pule, a neki od njih su bivši zaposlenici vodnjanskog odjela za prostorno planiranje.

image
Goran Sebelic/Cropix

Među njima je i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić koja je u utorak ujutro u svojoj kući uhićena i privedena u pratnji dvojice inspektora te policajca.

Njenom privođenju prethodio je višesatni pregled kuće, tijekom kojeg je oduzeto računalo i par USB stikova.

U akciji policije i Uskoka po pisanju Glasa Istre uhićeni su i vlasnik tvrtke Štok iz Peroja Dragan Štokovac, bivši zaposlenik Grada Vodnjana Damir Janko te bivši voditelj Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Mladen Kancelar.

Istragom je navodno obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Vodnjanštine, a na prvoj su razini zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici, te na trećoj vlasnici nekretnina.

image
Goran Sebelic/Cropix

Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine.

Akcija je počela u utorak rano ujutro pretresima stanova, kuća, vozila i poslovnih prostora. Očekuje se službeno priopćenje policije i Uskoka o tom slučaju, piše Jutarnji list.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 22:50