StoryEditorOCM
Crna kronikaNEODGOVORNA VOŽNJA

Velika policijska akcija na cestama: Letjele kazne zbog alkohola, vožnje bez dozvole...

Piše P.Č.
30. svibnja 2024. - 10:58

Jučer, u srijedu, 29. svibnja, od 15 do 23 sata policija je vršila kontrolu vozača na prometnicama od Trogira do Splita. Obavljen je nadzor nad 263 vozila, a utvrđeno je i sankcionirano 120 prometnih prekršaja različite vrste od vožnje pod utjecajem alkohola, nenošenja zaštitne kacige, vožnje bez položenog ispita, te vožnje bez potrebne kategorije, naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Oko 17:50 sati na području Trogira zaustavljen je vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.67 g/kg. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole i unatoč izrečenoj mjeri zabrane upravljanja. Izdana mu je naredba o zadržavanju do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno obrađen i priveden na sud.

image
/Mup

Također, na području Trogira zaustavljen je vozač mopeda koji se nalazio pod utjecajem alkohola od 0.55 g/kg kojemu je istekla i vozačka i prometna dozvola i nije nosio zaštitnu kacigu. Na području Splita zaustavljen je vozač koji je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u iznosu od 1.07 g/kg, a na motociklu je prevozio dijete.

Četiri vozača su sankcionirana zbog vožnje tehnički neispravnih motocikala i mopeda, tri vozača su sankcionirana zbog nepropisna prijevoza djeteta na motociklu, a veliki broj prekršaja vozača mopeda i motocikala odnosio se na vožnju u suprotnom smjeru (njih čak 18).

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 05:14