StoryEditor
Crna kronikaorganizirani kriminal

Velika akcija USKOK-a u Zagrebu: uhićeno više osoba, u lisicama završila neka otprije poznata imena

Piše Hina, JL
12. ožujka 2019. - 15:41

U akciji policije i USKOK-a koja je jutros počela na području Zagreba zbog sumnji na milijunske porezne utaje uhićeno je više osoba te je pretražen veliki broj stanova i poslovnih prostora.

Riječ je o akciji koja se pripremala već dulje vrijeme, a u čiju se realizaciju krenulo danas.

Nakon odovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predani pritvorskom nadzorniku.

Među uhićenim osobama, kako neslužbeno doznajemo, nalaze se i neke osobe koje su već ranije bile procesuirane, također zbog gospodarskog kriminala.

Neslužbeno se doznaje i da je osumnjičeno 15 osoba i tri tvrtke. Akcija je navodno pokrenuta nakon saznanja Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave, tzv. poreznog Uskoka, da grupa osumnjičenika i tvrtki vara na PDV-u.

Tijekom utorka uhićeni su osumnjičenici iz Zagreba, Siska, Koprivnice i drugih gradova, a obavljene su i pretrage njihovih kuća i stanova. Uz to, pretraženi su i poslovni prostori u kojima su sjedišta tri trgovačka društva iz Zagreba, Križevaca i Velike Gorice.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o skupini koju istražitelji prate već dulje vrijeme, a koja je navodno utajila najmanje sedam milijuna kuna PDV-a.

U poslijepodnevnim satima uhićene su počeli dovoditi na ispitivanja u sjedište Uskoka, a očekuje se da će se policija i Državno odvjetništvo o slučaju oglasiti u srijedu kada će biti poznato i hoće li za nekoga od uhićenih tražiti određivanje istražnog zatvora.

 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 12:06