StoryEditorOCM
Crna kronikaslučaj murter

Velika akcija policije i USKOK-a: uhićeno 5 osoba, među njima i Zoran Pripuz! Saznajemo i ostala imena

Piše Vladimir Urukalo, Marin Dešković/JL
23. studenog 2023. - 10:07

9:55 Kako nesluženo doznajemo, jutrošnja akcija odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza koji je obuhvaćen ovom akcijom, isto kao i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca. 

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu. 

U akciji je, dakle, za sada uhićeno pet osoba.

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a kojeg su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

9:30 Oglasila se i policija:

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

9:28 Oglasio se USKOK:

- Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

----------------

U tijeku je akcija policije i USKOK-a te uhićenja na širem području Zagreba i u šibensko-kninskoj županiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Istražitelji su rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja koju Policijski nacionalni ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split provodi u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako su najnovija uhićenja i pretrage koje provode policija i USKOK navodno vezani uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom.

Međutim, očigledno nije riječ o kaznenom djelu bespravne gradnje budući da za to kazneno djelo ne bi bio nadležan USKOK.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 13:32