StoryEditorOCM
Crna kronikazbog korupcije

Velika akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: poziv Zagrepčanina u probleme je bacio trećeg čovjeka Porezne!

Piše Željko Petrušić. Hajdi Karakaš Jakubin/JL
16. lipnja 2023. - 09:01

Kako neslužbeno doznajemo, cijelu akciju pod palicom USKOK-a vodi PU bjelovarsko-bilogorska, a rano jutros lisice na ruke policija je po nalogu tužiteljstva stavila dvojici službenika Porezne uprave, piše Jutarnji list.

Jedan od njih je u samom vrhu Središnjeg ureda Porezne uprave, praktično u rangu pomoćnika ravnatelja. Radi se o voditelju Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Slaviši Penavi. Osim njega uhićen je i Dražen Bilić iz područnog ureda Porezne uprave Peščenica.

A sve je krenulo, doznajemo, od poziva jednog Zagrepčanina upućenom Penavi kojem je, sumnja se, dao novac, točnije par tisuća eura, kako se ne bi blokirao račun jedne tvrtke.

Navedeni račun, prema ovršnom rješenju, trebala je blokirati Fina na zahtjev Porezne uprave, ali se Penava angažirao s ciljem da "spasi" ili barem odgodi blokadu računa tvrtke.

Međutim, kako navedeno nije bilo u Penavinom sektoru, odlučio je zamoliti za pomoć na lokalnoj razini pa je kontaktirao Bilića i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada.

RANIJE

Policija i USKOK jutros su krenuli u još jednu akciju usmjerenu ovoga puta u suzbijanje korupcije, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je po zahtjevu USKOK-a, uz odgovarajuće sudske naloge, pokucala na vrata najmanje dvije osobe na zagrebačkom području zbog sumnje u davanje i primanje mita. Prema prvim neslužbenim informacijama na meti istražitelja našla je jedna visokorangirana osoba u Središnjem uredu Porezne uprave Ministarstva financija RH. Navodno istražitelji sumnjaju da je šef jedne službe u Središnjem uredu Porezne uprave za odgovarajući novčani iznos pristao pogodovati jednoj osobi, osumnjičenoj za davanje mita, u poreznom postupku.

Uskoro opširnije....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:24