StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIJEKE NARAVI

Vatreni sukob mladića iz dva mjesta Dalmatinske zagore na rotoru kraj Splita: ‘Ulazi u auto majmune!‘; Kazne ih ohladile

24. prosinca 2023. - 08:47

Zbog svađe u prometu na rotoru Bilice u Solinu “paprene” kazne moraju platiti 26-godišnjak iz Dicma i 28-godišnjak iz Sinja. Odlukom Prekršajnog suda u Splitu obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira vikom i tučnjavom.

Prema policijskom optužnom prijedlogu, dvojica su polovicom svibnja ove godine, u 14.10 sati, na cesti D1 Rotor Bilice, remetili javni red i mir na prometnici. Nakon što su zaustavili svoja osobna vozila i izašli iz njih, Dicmanin se unio u lice Sinjaninu te mu se vikom obraćao riječima: "Ulazi u auto majmune!”, navodi se.

Na to mu je Sinjanin vičući uzvratio riječima: "Ulazi ti u auto majmune!”. Potom su se tjelesno sukobili tako što su razmjenjivali više udaraca u tijelo i glavu uslijed čega je Sinjanin pao na tlo.

Dok je ležao na tlu, Dicmanin ga je nekoliko puta desnom nogom udario po tijelu. U optužnom prijedlogu sve je do u detalje opisano na temelju službene zabilješke policajca iz Druge policijske postaje Split koji je sve vidio i čuo.

Sud je na temelju policijskog akta izdao prekršajni nalog kojim ih je obojicu proglasio krivim. S tim da je Sinjanina kaznio minimalnim iznosom od 300 eura, a Dicmanina s 360 eura kazne. Uz to imaju platiti i po 26 eura troškova postupka svaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:33