StoryEditor
Crna kronikalažni sms-ovi

Varga želi na slobodu: uhićeni informatičar započeo štrajk glađu, u stanu mu pronađeno 20 laptopa i 15 mobitela

Piše JL
27. rujna 2018. - 01:37

Franjo Varga (36), informatičar uhićen zbog sumnje da je autor fabriciranih SMS poruka koje je u javnost uoči izricanja presude iznio savjetnik Dinama Zdravko Mamić, počeo je štrajkati glađu u osječkom zatvoru. Kao razlog, doznali smo, naveo je želju da time potakne istražitelje da ubrzaju proces kako bi što prije izašao iz istražnog zatvora i branio se sa slobode, piše Jutarnji list.

Istaknuo je i kako smatra da nije trebao završiti u zatvoru, s čime se slaže i njegov branitelj po službenoj dužnosti Miroslav Šatlan, koji je u utorak podnio žalbu na rješenje o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora bivšem MUP-ovu informatičaru.

Tajna istraga pala je kad se Varga čuo s Brkićem i Karamarkom

Curić ispitan u Uskoku, evo za što se Tolušićevog vozača i Brkićevog kuma tereti

Novi detalji afere 'lažni SMS-ovi': Varga se s Mamićem sastao u Hercegovini, policija snimila glas osobe koja ga je upozorila da uništi dokaze

U javnost se probila i informacija da je Vargi u zatvoru pozlilo te da je završio u Hitnoj, no u srijedu nam je potvrđeno da nije bilo liječničkih intervencija, niti se on žalio na bilo kakve zdravstvene probleme.

Čak je, navodno, u nedjelju na zatvorskom igralištu igrao nogomet.

Inače, prema informacijama koje smo dobili, istražitelji su prilikom pretresa Vargine kuće u Belišću pronašli čak 20 laptopa i 15 mobitela, koje su zaplijenili i predali na vještačenje u potrazi za dodatnim dokazima i materijalima koji bi im mogli pomoći da se dodatno rasvjetli afera, piše Jutarnji list.

item - id = 567311
related id = 0 -> 1126237
related id = 1 -> 1102888
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 17:03