StoryEditor
Crna kronikaOPASNE VEZE

Uzbuna u Krilu Jesenicama: nećak ujaku potpalio brod vrijedan 18 milijuna kuna

6. ožujka 2020. - 13:26

Splitska policija uhitila je i na Općinsko državno odvjetništvo u petak privela 28-godišnjaka iz Krila Jesenice zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom odnosno da je u srijedu namjerno izazvao požar na jednoj motornoj jahti koja je bila privezana na rivi u Krilu Jesenice.

Kako smo neslužbeno doznali, motorni brod je u vlasništvu njegova ujaka.

28-godišnjak je uzeo kanistar s benzinom te se dovezao na rivu gdje je brod bio vezan uz druge brodove. Prolio je benzin po brodu i zapalio te je sjeo u vozilo i pobjegao velikom brzinom. No, policija ga je ubrzo uhitila i kod njega pronašla taj kanistar sa zapaljivom tekućinom.

Prema prvim informacijama, na brodu koji je vrijedan oko 18 milijuna kuna je pričinjena materijalna šteta od oko pet tisuća kuna.

Kako smo doznali, mladić prilikom uhićenja nije bio kontaktibilan te je prevezen u splitsku bolnicu. Dosad nije kazneno prijavljivan, a zamjenica ODO-a pozvala je na ročište vještaka koji će procijeniti je li ubrojiv odnosno može li pratiti daljnji postupak ili se pak radi o neubrojivoj osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 05:51