StoryEditorOCM
Crna kronikastrašan slučaj

Užas na otoku: profesor slikao maloljetne učenice na ekskurziji, dvije ga prijavile, a trenutno je na slobodi

Piše Marko Didić
29. svibnja 2023. - 11:23

Pedesetdvogodišnji profesor jedne srednje škole na otoku prijavljen je za neovlašteno snimanje i seksualno uznemiravanje. Priveden je i određene su mu mjere opreza i to zabrana približavanja te zabrana uspostavljanja kontakta s dvije učenice. Trenutno se nalazi na slobodi.

Policiji je najprije pristupio ravnatelj srednje škole te je policiju informirao da su mu se obratili roditelji djece, a sporan je bio izlet srednjoškolaca u Italiji u razdoblju od 3. do 6. svibnja kada je jedna srednjoškolka prijavila da ju je profesor spolno uznemiravao.

U pratnji roditelja je došla i druga učenica te je policiji prijavila da ih je profesor na ekskurziji neovlašteno snimao. Ušao je u hotelsku sobu oko šest sati ujutro i fotografirao je nju i njezine prijateljice dok su spavale u svojim krevetima da bi im te fotografije koje je snimio na kraju i pokazivao. Profesor je priveden na Općinsko državno odvjetništvo uz ove dvije kaznene prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mjere opreza.

Zvali smo ravnatelja škole u dva navrata, ali se nije javljao. Iz tajništva škole su nam rekli da je otišao u ispostavu te škole u jedno drugo mjesto.

O ovom događaju policija nije izvijestila radi zaštite djece i maloljetnika, a Općinsko državno odvjetništvo i dalje intenzivno radi ovu obradu.

Nismo mogli doznati je li profesor suspendiran ili i dalje radi u školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2023 10:15