Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikaATENTAT U SPLITU

Usred dana na Spinutu pucano na dilera koji je već je bio žrtva vatrenog napada, a prošli put nije uspio izbjeći metke; Pucalo se u blizini škole, sva sreća da nije bilo nastave

Piše Vladimir Urukalo
6. studenog 2019. - 20:05

U neposrednoj blizini OŠ “Spinut” u Rendićevoj ulici u Splitu, u srijedu oko 14.30 došlo je do oružanog napada u kojem je ispaljeno nekoliko hitaca.

Kako doznajemo, pucano je na Deana M., poznatog po tome što ga se svojevremeno povezivalo sa splitskim narko-miljeom.

Pucnjava u Splitu: muškarac na motoru pucao na poznatog dilera, policija i dalje traži napadača

Kako zbog štrajka nije bilo nastave tako, srećom, u to doba nije bilo niti djece na igralištu i ulici. U pucnjavi nitko nije ozlijeđen, a jedina je šteta probušena guma na jednom parkiranom Golfu.

Prema neslužbenim informacijama, Deana M. napao je zasad nepoznati muškarac koji se pokraj njega provezao na motociklu te je iz pištolja ispalio najmanje dva hica prema njemu.

Odmah nakon dojave policija je blokirala mjesto napada i započela potragu za napadačem, a napadnuti je muškarac odveden u policiju kako bi dao svoju verziju toga što se dogodilo.

Nije mu prvi put

Deanu M. ovo nije prvi put da je žrtva vatrenog napada. Tako je krajem ožujka 2016. godine pucano na njega ispred zgrade u ulici Kroz Smrdečac te je tada ranjen u obje noge i ruku. Uspio je izići iz vozila, te se od zadobivenih ozljeda srušio na pod, a napadač je nastavio pucati po njemu dok se on migoljio na podu. Jedan mu je metak okrznuo i rame.

Napadač je iznenada prestao pucati te je počeo bježati, ali je nakon 20 metara stao i počeo se vraćati prema ranjenom Deanu M., koji je još bio na podu. U tom je trenutku on, kako bi zastrašio i zaustavio napadača, posegao rukom za pojas praveći se da poseže za pištoljem i počeo je vikati, što je zaustavilo daljnji napad.

Nakon toga policija je privela Marka Bekavca, koji je u istražnom zatvoru proveo četiri mjeseca, da bi istraga zbog pokušaja ubojstva protiv njega bila obustavljena jer nije bilo dokaza koji bi ukazivali na to da je on pucao.

Međutim, tijekom ispitivanja u policiji Dean M. je izjavio da ne zna tko je pucao na njega. Djeca, koja su bila na obližnjem igralištu, vidjela su osobu odjevenu u gornji dio trenerke s kapuljačom na glavi kako bježi preko parka. Biološki i materijalni tragovi s mjesta pucnjave nisu ukazivali na Bekavca.

Bekavac sasvim sigurno nema veze s ovim novim napadom jer se nalazi u istražnom zatvoru zbog droge. A hoće li napadnuti muškarac ovaj put biti kooperativniji prema policijskim inspektorima i možda im iznijeti svoje sumnje oko mogućeg napadača, možemo samo pretpostaviti.

Također, nije poznato niti je li u trenutku ovog najnovijeg napada bio naoružan i je li uzvratio vatrom prema motoriziranom napadaču.

#PUCNJAVA#SPINUT

Izdvojeno