StoryEditorOCM
Crna kronikaoglasili se

Uskok proširio istragu, otkrivaju za što točno terete uhićene u novom kraku plinske afere. Za Mandića i Leku traže istražni zatvor

Piše Hina
11. listopada 2022. - 13:14

Uskok je u utorak nakon policijske kaznene prijave proširio istragu i zatražio pritvor za direktora tvrtke EVN Croatia Plin Vladu Marića i bivšeg rukovoditelj Prodaje plina i energije Ine Stjepana Leku, koji je bio zamjenik ranije uhićenog Ininog direktora Damira Škugora.

Leko i Mandić u ponedjeljak su uhićeni u nastavku istraživanja nezakonitosti u prodaji plina.

Nakon pretraga prostorija i prikupljanja dokaza ispitani su u Uskoku, a poslijepodne će biti privedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Tvrtke EVN Croatia Plin bila je jedan od opskrbljivača kojima je Ina prodavala plin, a među kojima je bila i Plinara istočne Slavonije, čija je sada već bivša direktorica Marija Ratkić otprije obuhvaćena istragom. Mandićeva tvrtka pokrivala je područje Dalmacije.

Zbog štete Ini od milijardu kuna ranije su uhićeni bivši direktor u toj naftnoj kompaniji Damir Škugor, njegov otac Dane, bivši predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić te bivša direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

Tužiteljstvo je istaknulo da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali po čak 210 eura. Damir Škugor i Husić i dalje su u istražnom zatvoru, dok su ostali pušteni da se brani sa slobode.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 14:37