StoryEditor
Crna kronikazanimljivo tumačenje

Ured za probaciju pun razumijevanja za splitskog narko bossa: dobio odgodu kazne za dilanje MDMA jer je u međuvremenu završio u zatvoru; Odgovorni smatraju da nije njegova krivnja što je (opet) uhvaćen u dilanju!?

14. lipnja 2019. - 22:56

Ured za probaciju Split odobrio je odgodu rada za opće dobro koje je dobio zbog dilanja MDMA 29-godišnjem A.H. iz Splita jer je u međuvremenu završio u istražnom zatvoru nakon što je uhićen sa 4,6 kilograma heroina, 1,8 kg marihuane, još tri vrste droge te oružjem.

Da nije odluke Ureda za probaciju kojom je dobio prekid izvršenja kazne, A.H.-u bi se rad za opće dobro poništio te bi aktivirala kazna zatvora od 11 mjeseci zatvora.

Otkrivamo detalje velike zapljene droge: 29-godišnji diler jedan je od šefova splitske narkomafije; Opijate je skladištio u blizini osnovne škole na Brdima, policija mu je našla i dva Glocka i metke

Splićanin koji je na Veliki četvrtak uhićen s 4,6 kg heroina i 1,8 kg marihuane dilao je drogu - radeći za opće dobro!

Polovicom srpnja 2017. godine A.H. je uhićen oko 22,30 sati u hotelu na Hvaru sa  54 tablete MDMA s likom Darth Vadera i 5 grama iste droge u prahu pakirane u više PVC vrećica.

Tijekom suđenja prošle godine na Općinskom sudu u Splitu A.H. je priznao sve što mu se stavlja na teret. U lipnju je nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora te je zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro tako da je jedan dan zatvora zamijenjen za dva sata rada.

Cjelokupna kazna stoga iznosi 660 sati rada za opće dobro. Presuda je postala pravomoćna u kolovozu prošle godine.

U presudi stoji da optuženom Ured za probaciju Split treba odrediti rok za izvršenja rada za opće dobro i to od mjesec dana do najdulje dvije godine. Ako optuženi A.H. ne izvrši rad za opće dobro svojom krivnjom, sud će donijeti odluku da ide u zatvor na 11 mjeseci kolika mu je kazna.

Ukoliko ne izvrši rad za opće dobro, ali ne svojom krivnjom, može mu se produljiti rok u kojem ga mora odraditi, navedeno je.

Početkom veljače ove godine Ured za probaciju Split je izdao rješenje da A.H. mora u roku od 24 mjeseca odraditi rad za opće dobro u jednoj od splitskih udruga za pomoć žrtvama.

Polovicom travnja, na Veliki četvrtak A.H. je uhićen u Splitu sa 4,6 kilograma heroina, 1,8 kg marihuane,650 grama kokaina, 133 tablete ecstasyja i 54 grama amfetamina. Uz drogu je imao i  tri digitalne vage za precizno mjerenje, pribor i opremu za pakiranje droge, dva pištolja Glock i 135 komada streljiva. Završio je u istražnom zatvoru uz kaznenu prijavu zbog dilanja.

Kako je tada na konferenciji za javnost kazao Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske, 29-godišnji A.H. je jedan od šefova organiziranog kriminaliteta u Splitu što se tiče zlouporabe opojnig droga.

Početkom svibnja Ured za probaciju Split je obaviješten da se A .H. nalazi u istražnom zatvoru. Dvadeset dana kasnije taj Ured donosi odluku o prekidu izvršenja kazne što znači da mu rok od 24 mjeseca u kojem je morao izvršiti rad za opće dobro ne teče dok je u istražnom zatvoru.

Iz toga se daje zaključiti kako su procijenili da A.H. nije kriv što nije u mogućnosti izvršiti rad za opće dobro u zadanom roku. U suprotnom ne bi dobio prekid izvršenja već bi se provela kazna zatvora.

Inače, iste godine kada je uhićen s MDMA-om na Hvaru, uhićen je i s kokainom u Splitu te je taj postupak u tijeku na Općinskom sudu u Splitu.

U svom dosjeu, osim rada za opće dobro zbog dilanja i istragu zbog zadnje zapljene droge i oružja, ima i pravomoćnu presudu iz svibnja prošle godine zbog teške krađe na uvjetnu kaznu od devet mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine

Na trajektu za Hvar i na otoku zaplijenjena hrpa droge


 

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 23:34