StoryEditorOCM
Crna kronikapriča s budihovca

Uništili trećinu otoka, zaradili optužnicu, a Grad Vis sad im dao koncesiju!? Mijić i Slavić nastavljaju s poslom

Piše Silvana Uzinić
19. srpnja 2024. - 12:54
Zbog bespravne gradnje Općinsko državno odvjetništvo u Splitu konačno je, po prijavi Državnog inspektorata RH i policije, podiglo optužnicu protiv bivšeg kapetana ‘Jadrolinije‘ Andre Slavića i Josipa Mijića, vlasnika ‘Građe Solin‘Nikola Vilić/Cropix

Izgleda da će otočić Budihovac, zaštićen od strane UNESCO-a kao dio geoparka Viškog arhipelaga, ipak biti spašen od devastacije u režiji dvojice desperadosa. Kako je friško objavljeno, zbog bespravne gradnje Općinsko državno odvjetništvo u Splitu konačno je, po prijavi Državnog inspektorata RH i policije, podiglo optužnicu protiv bivšeg kapetana "Jadrolinije" Andre Slavića i Josipa Mijića, vlasnika "Građe Solin".

DORH traži godinu dana bezuvjetne zatvorske kazne za Slavića, a za Mijića dvije jer je uvjetno već osuđen za bespravnu gradnju hotela na Mihovilovoj širini u Splitu.

Paralelno se odvija procedura Državnog inspektorata (DIRH) koja mora prethoditi rušenju objekata na Budihovcu za koju je, osim optužnice, izdana već jedna novčana kazna Andri Slaviću te će, kako doznajemo, biti izdane još dvije. Em se od njega traži da plati kaznu, em da sam ruši, odnosno da nadoknadi troškove firmi koja će to uraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 15:16