StoryEditor

Uklonjene dvije dvojezične ploče u Vukovaru

Piše PSD.
26. listopada 2013. - 00:02
NOVIJE

Sa zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru kasno podne nepoznati je počinitelj skinuo dvojezičnu ploču koja je postavljena na visini iznad tri metra.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, policija traga za počiniteljem koji je otuđio tu ploču kao i za počiniteljem koji je noćas otuđio dvojezičnu ploču sa zgrade vukovarskog Prekršajnog suda.

Ploče s dvojezičnim natpisima prije nekoliko dana u Vukovaru su postavljene na zgrade u kojima se nalaze županijsko i općinsko državno odvjetništvo, te Županijski, Općinski i Prekršajni sud, te ponovno i na zgradu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o manjim plastičnim pločama , presvučenim folijom, koje su postavljene na visini iznad tri metra.

RANIJE

U četvrtak navečer nastavljeno je skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru. Ovaj put meta je bio Prekršajni sud na koji je ploča s latinično-ćiriličnim natpisom postavljena u ponedjeljak.

Riječ je novom kontigentu ploča kojima su dimenzije manje od dosadašnjih i koje su postavljene na visinu više od tri metra.

No, ni to nije spriječilo „antićiriličare“ da uklone ploču. Sve to događa se uoči novog sastanka premijera Zorana Milanovića i Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara, koji je najavljen za ponedjeljak, a na kojem će predstavnici Stožera od premijera ultimativno tražiti da se u Vukovaru uklone sve dvojezične ploče ili će u surotnome prekinuti pregovore.

N. P., Hina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 16:37