StoryEditor
Crna kronikaZAUSTAVLJEN ŠVERC

Uhvaćeni u prelasku granice: policija u jednom danu zaplijenila gotovo 200 kilograma duhana

Piše Marija Vuković
18. ožujka 2021. - 12:10
Zaplijenjeni duhan u ImotskomPU SD

U utorak za vrijeme obavljanje poslova zaštite državne granice policijski službenici iz PGP Imotski su u večernjim satima primijetili dva muškarca s vrećama. Utvrđeno je kako su 27-godišnjak i 52-godišnjak u vrećama nosili rezani duhan, a pregledom terena u šumi u blizini pronađeno je još šest vreća punih duhana. Muškarci su iz Slivna, gdje se ovo i dogodilo, odvedeni u službene prostorije policije u Imotskom. Utvrđeno je kako su u vrećama imali 60,5 kilograma rezanog duhana odnosno 180,6 kilograma zajedno s duhanom odbačenim u vrećama koje je policija pronašla u šumi. 

Vjeruje se kako je ovaj švercerski duo u utorak nešto prije 19 sati u mjestu Slivno nezakonito prešao državnu granicu prenoseći vreće s duhanom čime su počinili kazneno djelo nedozvoljena trgovina protiv njih slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, a kriminalističko istraživanje je još uvijek u tijeku. 

image
Zaplijenjeni duhan u Trilju
PU SD

Toga istog dana, nešto iza 20 sati navečer u Aržanu pokraj Trilja policijski službenici PGP Trilj pregledom automobila pronašli su 100 kilograma rezanog duhana u ukupno 12 PVC vreća. Osobnim automobilom je upravljao 26-godišnji muškarac koji je tada uhićen, a nakon kriminalističkog istraživanja je protiv njega podignuta kaznena prijava za izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljenu trgovinu redovnim putem. Pronađeni duhan mu je oduzet. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2021 10:59