StoryEditorOCM

Uhvaćena banda mladih razbojnika koja je "operirala" po maksimirskom parku

Piše PSD.
24. studenog 2009. - 13:23

Zahvaljujući brzoj reakciji građana kao i intenzivnoj policijskoj obradi, stalo se na kraj četvorici huligana u dobi od 16 do 18 godina koji su tijekom vikenda naoružani drvenim granama po parku Maksimir odradili pet razbojstava, ali ih je šesto stajalo uhićenja.

Ekipi 'maksimirskih' razbojnika stavlja se na teret da su u četiri slučaja orobili mlade parove koji su na klupicama u parku razmjenjivali nježnosti, a u dva slučaja im se na meti našlo dvoje maloljetnika pred kojima su lako pokazali silu. U svoje divljačke pohode su išli u grupama i bili su maskirani ženskim najlon čarapama.

Od svojih žrtava su tražili mobitele, ručne satove, novac i ostale vrijednosti, međutim u pretresima njihovih stanova policija je pronašla daleko više predmeta, pa se pretpostavlja da će im ubrzo 'podebljati' krim-dosje za još nekoliko (ne)djela.

Upravo zbog tog 'viška' stvari, policija i dalje nastavlja s obradom, a zbog gore navedenih šest kaznenih djela u parku Maksimir, ekipa je uz kaznene prijave prepraćena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Jedno od razbojništava koje su odradili bilo je u petak u večernjim satima, kada je nesvakidašnju "hrabrost" pokazao 23-godišnji B.C. dok je sjedio na klupi sa svojom djevojkom V.G.(20), a koju je doslovce ostavio 'na cjedilu'. Podsjetimo da je mladi par pod vedrim nebom razmjenjivao nježnosti kad su im prišla četvorica mladih napadača i od njih zatražila mobitele.

No, 23-godišnjak im je odbio predati svoj te se ustao sa klupe, no u tom trenutku ga je jedan od napadača drvenom letvom po leđima. Napadnuti mladić je dao petama vjetra ostavivši djevojku u 'raljama' razbojnika.

Potom su se okomili na djevojku te su ju odgurnuli pa je pala na tlo, no ubrzo je od straha za vlastiti život, bandi predala svoju torbu. Pobjegla je u noć i pozvala policiju a materijalna šteta je samo u tom slučaju bila preko 5000 kuna.

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 01:27