StoryEditor
Crna kronikaIPAK DOLIJAO

Uhićen serijski pljačkaš trgovina po okolici Splita: mahao satarom nad glavama prestravljenih prodavačica i otimao novac

Piše K.M.B.
11. svibnja 2020. - 11:28

Splitska policija otkrila je serijskog pljačkaša koji je prijeteći satarom sijao strah po trgovinama na području Solina, Klisa, Kaštela i Konjskog. Uhićen je s još dvojicom suučesnika u nedjelju malo iza ponoći nakon što su opljačkali benzinsku postaju Ine na autocesti A1, na predjelu Blaca u kliškoj općini.

Benzinsku postaju su opljačkali prijeteći plastičnim pištoljem u subotu oko 23.40 sati i odvezli se osobnim automobilom da bi bijeg završio za manje od sat vremena jer je policija blokirala prometnice. Uhitili su ih interventni policajci u automobilu u kojem su bila četvorica i ni jedan se nije opirao.

U konačnici su prijavljena trojica i to su dvojica 27-godišnjaka i jedan 21-godišnjak koji su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. Nad njima su proveli kriminalističko istraživanje službenici Službe općeg kriminaliteta te Policijskih postaja Kaštela i Solin.

Utvrđeno je kako su pljačkaši došli u neposrednu blizinu benzinske postaje, sačekali trenutak kada unutra nije bilo kupaca te je zamaskirani 21-godišnjak držeći u ruci predmet nalik na pištolj ušao u trgovinu, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske. Usmjerio je predmet u pravcu djelatnika i zatražio da mu predaju novac.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, kao i na osobnom vozilu u kojem je nađeno lažno oružje i dio novca. Zatim su obavljene pretrage domova osumnjičenih osoba. Kod jednog 27-godišnjaka i 21-godišnjaka je pronađena veća količina novca i stvari vezanih uz počinjenje ovog, ali i drugih kaznenih djela.

Naime, pretraga doma kod 21-godišnjaka dovela je do rješavanja naoružanih prepada starih godinu dana, a koji su ostali zapamćeni po satari kojom je pljačkaš mahao nad glavama zaposlenica. Tako je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je mladić tijekom ožujka prošle godine počinio tri kaznena djela razbojništva i dva kaznena djela razbojništva u pokušaju.

Maskiran bi ušao u prodavaonice i prijetio radnicama držeći u ruci sjekač za meso tzv. sataru. Tako je polovicom ožujka oko 21.45 sati u Solinu od uposlenice u trafici ukrao oko 1.500 kuna. Četiri dana kasnije je u Kaštel Sućurcu oko 19.50 sati od djelatnice trgovine ukrao oko 3.000 kuna.

Nakon tri dana je oko 19.35 sati u Konjskom bezuspješno pokušao opljačkati prodavaonicu. Tjedan dana kasnije je u istom danu obišao dvije radnje. Prvo je oko 20 sati u Klisu od djelatnice iz trgovine ukrao 500 kn da bi 23.25 sati u Solinu pokušao odnijeti novac iz pekare, ali nije uspio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 09:48