StoryEditor
Crna kronikazavršena istraga

Uhićen samozvani kiropraktičar Ante Pavlović: 60-godišnjaka držao kao roba, prijetio mu smrću i pretukao ga

Piše PSD
31. listopada 2019. - 20:22
Ante Pavlović

Policija je objavila priopćenje o tome kako je na području djelovanja PU Zagrebačke uhićen muškarac kojeg se tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i držanje drugog muškarca u ropskom odnosu.

Index neslužbeno doznaje da je uhićen samozvani kiropraktičar Ante Pavlović.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, dok je oštećenom inicirano pružanje pomoći i zaštite", objavila je zagrebačka policija.

"Policija je provjeravajući i uvidom u otvorene izvore te javno dostupne informacije došla do saznanja odnosno sumnje u moguće počinjenje kaznenih djela po službenoj dužnosti nakon čega se pristupilo utvrđivanju svih činjenica i okolnosti. 

Navedeno je rezultiralo dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Ropstvo“ i „Teška tjelesna ozljeda“", stoji u priopćenju.

Naime, sumnja se da je u neutvrđenom vremenu unazad tri tjedana do 30. listopada 2019. godine, kršeći odredbe međunarodnog prava i to članka 4. Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, stavio u ropski odnosno u odnos sličan ropskom oštećenog 60-godišnjaka i držao ga u takvom odnosu, na način da je svakodnevno dolazio do njegovog trošnog objekta u kojem skromno živi i prijetio mu da će snositi posljedice ako neće ispunjavati njegove zahtjeve, a što je oštećeni bespogovorno i u strahu i činio.

Sumnja se da se osumnjičeni 62-godišnjak fizički i psihički obrušavao na oštećenog 60-godišnjaka na način da ga je svakim njegovim odbijanjem, a s ciljem nametanja dominacije fizički kažnjavao čime si je osigurao poslušnost, a kod 60-godišnjaka izazvao strah i nemoć.
 
Također se sumnja da je osumnjičeni preko drugih osoba oštećenom slao poruke u cilju zastrašivanja i prijetnji smrću da bi učvrstio svoju dominantnost, da bi ga 30. listopada 2019. godine 62-godišnjak ponovno fizički napao na način da ga je prvo rukama, a zatim i štapom udarao po tijelu, a posljedica čega su teške tjelesne ozljede koje su mu utvrđene u KBC Zagreb, gdje je oštećenom ujedno i pružena sva potrebna liječnička pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 23:57