StoryEditor
Crna kronikaincident na kili

Uhićen napadač na Stanislava Zavadlava: od ranije je poznat policiji zbog cijelog niza kaznenih i prekršajnih djela

18. veljače 2020. - 12:50

Splitska policija uhitila je osobu koja je osumnjičena za napad na Stanislava Zavadlava, mlađeg brata osumnjičenog za trostruko ubojstvo.

Radi se o 26-godišnjaku s inicijalima J. G., a smatra se da je razlog napada njegovo prijateljevanje s pokojim Marinom Ožićem Paićem koji je zajedno s Marinom Bobanom (25) i Juricom Torlakom (38) ubijen u splitskom Varošu početkom siječnja.

Kako neslužbeno saznajemo, Stanislav Zavadlav je prepoznao svog napadača i pokazao da je upravo on osoba koja je nasrnula na njega na splitskom predjelu Kila, nekoliko dana nakon zločina u krvavu subotu. 

J.G. negira napad na Stanislava. Tijekom dana policija će ga uz kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda privesti na Državno odvjetništvo gdje će iznijeti obranu.

Već sada je izgledno da osumnjičenom za napad prijeti istražni zatvor jer u svojom dosjeu ima evidentiran niz kaznenih i prekršajnih djela. Između ostalog nad njim s vodi postupak zbog razbojništva na Županijskom sudu u Splitu.

Napad na Stanislava Zavadlava dogodio se u poslijepodnevnim satima i nekoliko svjedoka, među kojima i vozač taksija s kojim se Stanislav odvezao s Kile, su izjavili da je imao poderotine od udarca na predjelu glave.

Odmah nakon napada Stanislav je izjavljivao kako poznaje osobe koje su ga napale, ali da ne želi kazati o kome se radi.

U međuvremenu je policija provodila mjere nadzora nad njim i ocem mu Antom. Njihovo čuvanje samog Stanislava je bilo otežano pošto se radi o ovisniku o heroinu kojem svakodnevni život predstavlja izbjegavanje policije i traženje dilera. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 05:37