StoryEditorOCM
Crna kronikasve se rasplelo

Uhićen mladić koji je bacio eksplozivnu napravu na fast food u Splitu. Potvrđeno i kako je slučaj povezan s obračunima unutar splitskog krim miljea i ubojicom Petra Vuknića

4. svibnja 2022. - 18:50

Splitska policija uspjela je u srijedu poslijepodne otkriti osobu koja je u srijedu ujutro oko 3 sata bacila eksplozivnu napravu u kiosk fast fooda 'In', u Ulici Bruna Bušića u Splitu.

Kako doznajemo, uhitili su 17-godišnjaka, i to nakon opsežne kriminalističke obrade, tijekom koje je obavijesno ispitan i poligrafski testiran veći broj osoba koje se dovode u vezu s krim miljeom.

Utvrđena je povezanost maloljetnika s nekim od tih osoba, a bit će kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine ooćeopasnom radnjom ili sredstvom.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix


Potvrđena je tako prvotna teorija koju je policija imala, a to je povezanost jutrošnje eksplozije s obračunima unutar splitskog krim miljea koji su kulminirali početkom veljače ove godine kada je ubijen Petar Vuknić, 41-godišnjak koji je postao poznat široj javnosti kao član zločinačke organizacije Željka Rajića.

Poveznica je činjenica da je Vuknićev ubojica Dragomir Petrović zvani Buvel, 50-godišnjak iz Trolokava, a njegova supruga je navedena kao osoba ovlaštena za zastupanje u tvrtci "Auguri j.d.o.o." pod koju spada navedeni fast food objekt te u istom objektu i radi. 

Ima li noćašnja eksplozija veze s ubojstvom člana zločinačke organizacije Željka Rajića? Vlasnica fast fooda supruga je ubojice Petra Vuknića

 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Dovršen očevid

U odnosu na eksploziju koja se dogodila jutros oko 03:00 sata u ugostiteljskom objektu u ulici Bruna Bušića u Splitu, obavljenim očevidom utvrđeno je kako je uzrok eksplozije aktiviranje eksplozivne naprave.

Oštećen je inventar i stakla na objektu. Iznos materijalne štete utvrdit će se naknadno. U tijeku je kriminalističko istraživanje, izvijestila je u 19 sati PU Splitsko-dalmatinska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 10:00