StoryEditorOCM
Crna kronikaistraga se nastavlja

Uhićen još jedan mladić (18) povezan s planiranim terorističkim napadom na koncertu Taylor Swift

Piše Vijesti SD
9. kolovoza 2024. - 10:38

Još jedan mladić (18) uhićen je nakon što ga je policija povezala s planiranim terorističkim napadom na jedan od koncerata Taylor Swift u Beču, piše Dnevnik.hr

Mladić je bio upoznat s planovima uhićenog 19-godišnjeg Berana A. iz Ternitza u Donjoj Austriji, a je li i on bio uključen u aktivnosti mladih islamista, još se istražuje. Optužbe su sve samo ne bezazlene, a vlasti provode istragu protiv osumnjičenika zbog pokušaja masovnog ubojstva.

Austrijska policija ranije je objavila identitet 19-godišnjaka koji je prvoosumnjičeni za planiranje napada na koncertu. Pod policijskim nadzorom je i 17-godišnjak za kojeg je austrijski Krone Zeitung pisao da ima i hrvatske korijene i za kojeg sumnjaju da je jedan od pomagača.

Državno odvjetništvo najavilo je da će 19-godišnjaku i 17-godišnjaku biti određen istražni zatvor. To bi se trebalo dogoditi tijekom petka.

Protiv terorističkog dvojca još se vodi istraga zbog terorističke organizacije (čl. 278b Kaznenog zakona) i zločinačke organizacije (čl. 278a Kaznenog zakona).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 23:48