StoryEditorOCM
Crna kronikaupalila se lampica

Uhićen je Filip Romić, dio Petrakove narko hobotnice! Htio odletjeti u susjednu državu, policija ga zadržala na granici

Piše Vijesti SD
7. studenog 2023. - 15:30

Jedan od putnika na letu iz Dubaija u zrakoplovu kompanije Fly Dubai koji je prošle srijede 1. studenog popodne sletio u sarajevsku zračnu luku bio je i hrvatski državljanin Filip Romić (36) iz Požege. Filip je inače bio u bijegu, a za njim se traga još od nedavnog pada narko hobotnice Nenada Petraka. 

Poput ostalih putnika nije nakon formalnosti izišao iz zračne luke već je zadržan. Naime, policajcima na graničnoj kontroli upalila se crvena lampca jer je za Filipom Romićem izdana tjeralica hrvatskog MUP-a, ekskluzivno doznaje Jutarnji list. 

Petrakova narko skupina pala zahvaljujući probijanju kodiranih razgovora, jesu li dokazi zakoniti? Pitali smo stručnjake

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je već ranije izvijestila da je Filip Romić u bijegu. Dvojica prvookrivljenih od strane PNUSKOK-a o "razbijenoj" zločinačkoj organizaciji, i to građevinski poduzetnik Nenad Petrak (43) iz Zagreba i Tomislav Miletić (39) iz Solina, koji su označeni kao "glave" narko hobotnice, nalaze se u bijegu i zasad su nedostupni USKOK-ovim istražiteljima i policiji.

Petrakovoj narko skupini blokirana imovina! Na popisu stan u Splitu, zemlja u Zagori, Mercedes... Jedan iznos bode oči

U bijegu su još i Vlade Brkić (56) iz Ljubuškog, Ivan Bogić (41) iz Lećevice te donedavno i Filip Romić (36) iz Požege, a svima njima je, osim Petraka, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio istražni zatvor. Što se tiče "narkobossa" Petraka, zahtjev za istražni zatvor je odbijen jer mu je ista mjera određena u drugom slučaju u kojem se tereti za pomaganje u pokušaju ubojstva, a taj istražni zatvor još nije konzumiran.

Novi detalji o narko hobotnici Petraka i Miletića: Širom Španjolske kupili stanove za skrivanje droge, imali hrpu vozača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:25