StoryEditorOCM
Crna kronikaSEDMA GODINA BORBE

Udovici radnika iz Splita oduzeta odšteta, a iz DORH-a stiglo još jedno ‘pravosudno iznenađenje‘: Moja kaznena prijava dodijeljena u rad jednome od prijavljenih!

Piše Katarina Marić Banje
23. siječnja 2022. - 21:38
Očevid na gradilištu nakon smrti Andrije Matasa odvijao se u noćnim satima. Njegova udovica Anđelija Matas sedmu godinu ne odustaje od borbe za istinuCropix

Prolazi sedma godina od smrti Andrije Matasa (56) iz Splita, radnika "Cestara", na gradilištu trgovačkog centra Mall u Splitu, a pravna bitka njegove udovice i troje djece još uvijek nije gotova. Odlučili su se na podnošenje kaznenih prijava DORH-u u Zagrebu protiv onih koji nisu napravili sve potrebno da se utvrde okolnosti radne nesreće te onih koji su donosili odluke u postupku na temelju nepotpunih podataka.

Dvije njihove kaznene prijave ustupljene su USKOK-u u Zagrebu, koji je od Županijskog suda u Splitu zatražio sudski spis. Radi se o prijavama protiv šest osoba uključenih u očevid i istragu tragedije na gradilištu te troje sudaca koji su donijeli drugostupanjsku presudu kojom je odbijen njezin odštetni zahtjev, a na temelju pogrešnog datuma nesreće.

Treća kaznena pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:27