StoryEditor
Crna kronikaboji se zatvora

Udovica koja je prijavila splitskog kardiokirurga za primanje mita: Da je moj suprug preživio, vjerojatno bih šutjela kao što i drugi šute; 50-godišnjak pušten na slobodu

Piše PSD
30. studenog 2018. - 21:44
Bolnica_pacijenti

Ljubica Adžaip, udovica koja je prijavila splitskog kardiokirurga za primanje mita za liječenje njenog supruga dala je izjavu za Dnevnik Nove TV:

- Šokantno je to sve. Ne znam što da kažem, neću se dobro osjećati sve dok se u Hrvatskoj nešto ne promijeni. Najzadovoljnija bih bila kada bi se promijenilo zdravstvo u cijeloj Hrvatskoj. Da pacijent može doći u bolnicu bez novaca i da se može liječiti jer plaća zdravstveno osiguranje. 

Splitska policija privela liječnika za kojeg je utvrđena sumnja u primanje mita; 'U dva navrata je primio novac od 51-godišnjakinje i zauzvrat obavio radnje koje je inače morao obaviti kao liječnik'

Nisam uznemirena. Ako sam zaslužila kaznu odgovarat ću za to, ne bojim se. Bojim se jedino zatvorske kazne, novčane ne. To ću nekako rješiti. Zatvorska kazna mi se ne bi svidjela.

'Slobodna' doznaje: uhićen splitski liječnik optužen da je primio tri tisuće eura mita za pacijenta koji je na koncu preminuo; Policija mu pretražila stan, automobil i ambulantu...

Pokrenula sam sve ovo zato da svaki pacijent kad dođe u bolnicu bude primljen kao pacijent kojeg treba liječiti, po standardu europskog građana, a ne po tome što odlučuju naši doktori, na način da ne možeš doći ako ne doneseš novac.

Da je moj muž preživio šutjela bih kao i drugi što šute. Preživio bi pa Bože moj, ne bi mi bilo žao tih novaca - izjavila je Ljubica Adžaip.

Očajna udovica optužuje splitskog kardiokirurga: U bolnici su mi rekli da ga za suprugovu operaciju moram podmititi. Odgađao je zahvat dok nisam donijela novac, Ivica je na kraju preminuo...

Nije zatražen istražni zatvor

Kardiokirurg za kojeg je utvrđena sumnja za primanje mita ispitan je u USKOK-u, a kako se može doznati od njegova odvjetnika Vinka Ljubičića negirao je optužbe. 

USKOK je donio rješenje o pokretanju istrage protiv splitskog liječnika, ali nisu predložili određivanje istražnog zatvora. Stoga je kirurg nakon ispitivanja pušten na slobodu. 

 

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 21:36