StoryEditor
Crna kronikarekordni ‘ulovi‘

Udar na dilere ‘trave‘: u Splitsko-dalmatinskoj županiji policija u dva tjedna uhitila 18 osoba i zaplijenila 57 kg marihuane!

15. listopada 2020. - 12:41
Rekordan ulov na VisuPU SD

Policajci na Visu imali su u srijedu rekordan ulov marihuane na svom otoku u posljednjih desetak godina zaplijenivši čak 25 kilograma marihuane. Kako je izvijestila splitska policija, policajci PP Vis su kazneno prijavili 55-godišnjeg Antu M. zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prilikom pretrage njegove kuće i drugih prostorija u Komiži pronađeno je 25 kilograma droge osušenih vrhova marihuane pakirane u kutije i vreće za krmivo i krmnu smjesu za perad te 13 stabljika marihuane visine od jednog do tri metra kao i 1215 grama sjemenki marihuane. Da ne bi bilo zabune oko toga jesu li u pitanju zalihe za osobnu upotrebu, policajci su našli i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 8700 kuna, nešto manje od 300 eura te 70 staklenih i plastičnih boca sa oko 70 litara tekućine nalik na alkohol sa dijelovima zelene biljne materije nalik na marihuanu. Nakon krim istraživanja bit će priveden i ispitan na ODO-u Split.

image
PU SD

Srijeda je svakako bila vrlo "plodonosna" što se tiče zapljena droga ne samo na Visu. Tako su inspektori Službe kriminaliteta droga pretražili kuću u Sinju u kojoj živi 53-godišnji Dušan Č. koji im je dragovoljno predao 2930 grama marihuane kao i jedan mobilni telefon. Istog dana pretražene su i još dvije susjedne kuće u Sinju gdje je također zaplijenjena marihuana. U jednoj od njih, u vlasništvu Siniše P. (49) oduzeto je 356 grama marihuane u mobitel dok je stotinjak metara dalje u kući Siniše Č. (54) zaplijenjena stabljika marihuane visine 120 centimtara i jedna kutija sasušene biljne materije, najvjerojatnije marihuane, ukupne težine 905,7 grama.

image
Zaplijena u Sinju 
PU SD

Osim ove trojice susjeda u Sinju, inspektori za narkotike su zajedn s kolegama iz PGP Trilj kod naplatnih kućica u Dugopolju u srijedu zaustavili osobno vozilo seat ibiza zadarskih registarskih oznaka kojeg je vozio Frenki K. (37). Nakon zaustavljanja Frenki je dao 2.8 grama heroina, a njegov suvozač Alen K. (47) predao je policajcima 26,8 grama heroina, digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima heroina i 3000 kuna. Obojica će biti kazneno prijavljeni.

Svakako valja primjetiti, a to pokazuju i službeni podaci PU SD, da je splitska policija u prvoj polovici listopada krenula "žestoko" u obračun s dilerima pogotovo marihuane. Naime, od 1 do 14. listopada zaplijenili su čak 57 kilograma marihuane i kazneno za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama prijavili čak 18 ljudi.

Listopadske zapljene krenule su kada je policija na području Trilja ukupno pronašla i oduzeli 21 kilogram "trave" zbog čega su prijavili 21-godišnjaka i 33-godišnjaka. Tijekom obavljenih pretraga doma i prostora koje isti koriste, kod 33-godišnjaka je pronađeno 17 kilograma marihuane i vaga za precizno mjerenje, a kod 21-godišnjaka 3,9 kilograma marihuane uz vagu za precizno mjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 11:58