Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

UBOJSTVO ANE VUKOVIĆ Sudsko vijeće neodlučno, ponavlja se glavna rasprava na suđenju sinu Damiru

Piše PSD.
10. ožujka 2011. - 18:26

Presuda Damiru Vukoviću optuženome za ubojstvo majke Ane u siječnju prošle godine u stanu u Vinkovačkoj ulici u Splitu odgođena je te je u Velikoj dvorani Županijskog suda u Splitu objavljeno kako će se ponovno otvoriti glavna rasprava i izvesti dodatni dokatzi.

Sudsko vijeće, koje se sastoji od predsjednika suca Marka Pribisalića, suca Mihe Mratovića te troje građana porotnika, tijekom vijećanja o presudi nije moglo donijeti odluku na temelju dosadašnjih dokaza. Odlučili su stoga ponovno pozvati troje svjedoka koji će govoriti o kretanju optuženoga Damira Vukovića na dan ubojstva njegove majke.

Ponovno će se pozvati Smilja Božić Radoja, njen brat Josip Buljan te Nikola Vučica, koji su svjedočili u istrazi i tijekom suđenje te će po treći put iznjeti svoja saznanja. Na dan ubojstva Vuković je uz pomoć majke odnio stari madrac do automobila nakon čega su se rastali.

Nakon toga on odlazi baciti madrac te svraća na Brda u trgovinu ispred koje je pio sa svojim društvom. Kasnije je otišao kući i spremio ručak za sebe i brata. Poslijepodne je pronađeno tijelo ubijene im majke.

Stanar u zgradi gdje je s dva hica usmrćena Ana Vuković čuo je plač i dva metalna udarca što su najvjerojatnije bili pucnji negdje oko podne.

Svaki minut kretanja optuženoga bitan je upravo stoga što bi se prema dosadašnjem tijeku suđenja odluka temeljila velikim dijelom na indicijama.

Suđenje se nastavlja krajem ovog mjeseca.

k. marić banje
foto: mario todorić / cropix

#DAMIRVUKOVIć#ANAVUKOVIć

Izdvojeno