StoryEditor
Crna kronikasve je izgorilo

Ubojica zapalio lokal u Suhaču jer mu nisu htjeli poslužiti piće; Doznali smo detalje sumanutog pohoda i kakvu je stravičnu prijetnju uputio vlasniku

29. siječnja 2020. - 09:22

Mate Ćurković, 42-godišnjak iz Suhača koji je uhićen i priveden uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom odnosno paljevine kafića “Pantera” u Ulici Filipa Grabovca te prijetnje vlasniku lokala, "poludio" je zbog toga jer ga je konobarica odbila poslužiti pićem.

Tog 26. siječnja dvadesetak minuta prije ponoći, nakon što je završilo radno vrijeme, konobarica Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće koje je naručio na što je on "prodimija".

Bijesno je vlasniku lokala, koji je u najmu, kazao: "Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš ko sam ja. Večeras ti je zadnji dan da radić, gorit ćeš, ubit ću te, sve ću zapaliti, ubit ću te, sve će goriti".

Nakon tih riječi, Ćurković je otišao da bi, kako stoji u prijavi, neposredno nakon toga, u periodu od ponoći do 3.40 sati kada je požar izbio, došao do "Pantere" i silom otvorio vrata ljetne terase. Ušao je u lokal i na sredinu složio dio inventara te ga zapalio.

Vatra se ubrzo proširila i zahvatila cijeli objekt. Utvrđeno je da je vlasniku lokala pričinjena šteta od najmanje sto tisuća kuna dok je vlasnik samo objekta oštećen za najmanje 740 tisuća kuna.

Ćurković je bio osuđen na 11 i pol godina zatvora za ubojstvo svećenika krajem lipnja 2003. godine na plaži u Prosici na predjelu Pirovca. Kamenom je izudarao svećenika Miju Stijepića nakon svađe. Nakon ubojstva je uzeo svećenikov Golf te zlatni lančić s križem i mobitel.

Tri dana kasnije maloljetnica je prijavila pokušaj silovanja u Gaćelezima i to baš u svećenikovom ukradenom golfu. Sve mu je to uračunato u zatvorsku kaznu.

item - id = 1001681
related id = 0 -> 1001627
related id = 1 -> 1001499
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:04