StoryEditor
Crna kronikaOBITELJSKO NASILJE

Ubojica s Baldekina raspričao se na policiji pa istražiteljima otkrio stravične detalje zločina koji je šokirao Šibenik: Zlostavljala me, ubio sam majku iz osvete!

Piše Ante Talijaš
20. studenog 2017. - 11:02
NASILJE Šibenik

Pretukao sam majku  i ubio je iz osvete jer me je godinama zlostavljala – kazao je 28-godišnji mladić iz Šibenika, doznajemo iz izvora bliskog istrazi,  na ispitivanju kod zamjenika županijske državne odvjetnice.  Njega se  tereti za kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona.

Kako je to dosadašnjim istražnim radnjama utvrđeno, 28-godišnji Berto ubio je svoju majku Rosu, u četvrtak ujutro u njihovom zajedničkom stanu na prvom katu najvišeg šibenskog nebodera, tzv. 17-ero katnice, u gradskoj četvrti Baldekin. Majka i sin, najprije su se verbalno, a potom i fizički sukobili.

- U cilju da je usmrti, sin je majku najprije udarao nogama i rukama po tijelu, a zatim joj udarcima u glavu nanio više teških tjelesnih ozljeda koje su dovele do smrtnog ishoda 60-godišnje žene – navode u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Na zahtjev zamjenika županijske državne odvjetnice, sudac istrage Županijskog suda odredio je okrivljeniku istražni zatvor, zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Za kazneno djelo koje se tereti, a to je teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, 28-godišnjem Berti prijeti minimalna zatvorska kazna od 10 godina.

U besvjesnom stanju u stanu, 60-godišnju Rosu  zatekao je prilikom posjete njezin brat te pozvao službu Hitne pomoći. U trenutku dolaska liječničkog tima u 9.55 sati, nesretna žena bila je u teškom stanju, ali živa. No, nakon bezuspješne reanimacije njezina smrt proglašena u 10,15 sati. Na mjesto događaja, brzo je stigla i policija, te u stanu zatekla i sina Berta, koji je odmah priveden zbog sumnji da je usmrtio majku.

Ovo ubojstvo na Baldekinu treći je slučaj teškog obiteljskog zločina ove godine na šibenskom području.
Hrvatsku je šokiralo dvostruko ubojstvo koje se dogodilo 25. ožujka u Čistoj Velikoj. Tin Šunjerga, 19-godišnjak iz tog mjesta u vodičkom zaleđu, hicima iz pištolja u potiljak ubio je u polju svoju majku Silvanu (46), a potom u garaži obiteljske kuće i oca Marina (45), pripadnika splitske Specijalne policije.

U Šibeniku, 2. rujna ove godine 44-godišnjak je fizički nasrnuo na svoga oca i udario ga više puta teškim ključem od konobe po glavi. Nesretni starac uslijed zadobivenih teških ozljeda glave, preminuo je 25 dana kasnije u šibenskoj bolnici.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 18:02