StoryEditorOCM
Crna kronikaVIŠESTRUKO UBOJSTVO

Ubojica je vlasnik posrnule tvrtke koja je po Šibeniku imala lanac pekara. U zadnje vrijeme bio je zabrinut, spominjao je dužnike...

Piše Ivo Mikuličin, V. U.
30. siječnja 2021. - 17:31

Osumnjičeni za ubojstvo je, po neslužbenim informacijama, Branko Koloper, vlasnik šibenske tvrtke "Matkol" koja je po gradu imala lanac pekara.

Nakon što ih je izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ispred trgovine "djelo" ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca "Djelo".

image
FACEBOOK

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubojstava pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Danek i Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu je ženu očito dovezao muž na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak.

Kad sam prvi put sreo Branka Kolopera odavao je dojam veselog, dobro raspoloženog i uspješnog poduzetnika, koji je bio uvijek spreman pomoći nekome ili nekoj šibenskoj dobrotvornoj akciji. Njegova tvrtka „Matkol“ je u to doba poslovala više nego dobre.

Prodavala je marende u šibenskim osnovnim školama, opskrbljivala kruhom i kolačima mnoge trgovine. Bio je viđen građanin na svim manifestacijama. Svejedno, je li bila riječ o Noći muzeja, kazališnim ili sportskim priredbama. Posebno je bio zaljubljen u odbojku, gdje je u jednom razdoblju obnašao i funkciju čelnika odbojkaškog kluba. Bio je i sponzor mnogim priredbama.

A onda su prije tri godine Koloporeva poslovna kola krenula nizbrdo. Viđao sam ga sve rjeđe. Očito su ga pritiskale njegove teškoće, pokretanje stečajnog postupka.

Pričali smo i šetali Poljanom. Bio je zabrinut, govorio da bi taj stečajni postupak trebalo odgoditi, jer da sve financijske probleme, kako je tvrdio može pokriti vrijednost njegovih nekretnina. Spominjao je i svoje dužnike, ali nije odavao dojam čovjeka, koji je spreman na teške poteze. Očito se nešto u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je „pukao“. No, vrlo je vjerojatno da je bio neki povod za to. 

Branko Koloper je razveden i ima dva sina. Vjerojatno bi oni znali sve bolje objasniti, ali kako ih u ovako teškoj situaciji pitati bilo što.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 01:19