StoryEditorOCM
Crna kronikasmješten u ‘istražni‘

Ubojica Đekić već je prije zlostavljao svoju izvanbračnu partnericu. Na ispitivanju je plakao i branio se šutnjom, tereti ga se za posebno okrutno ubojstvo

Piše Vladimir Urukalo
2. prosinca 2021. - 15:55

Sudac istrage splitskog Županijskog suda Vladimir Živaljić je u srijedu iza 21 sat 'poslao' u istražni zatvor na splitske Bilice 54-godišnjeg Željka Đekića zvanog Lika koji je 30. studenoga u popodnevnim satima u trgovini "Lidl" na Poljičkoj cesti ubodima nožem ubio svoju deset godina mlađu izvanbračnu partnericu V.P..

Navodno je na ispitivanju na ŽDO-u čak i plakao iako se branio šutnjom, no te njegove suze nisu mu donijele nikakvu sklonost stroge zamjenice Julijane Stipišić koja vodi istragu.

Đekića se tereti za teško ubojstvo po dvije osnove i to zbog toga jer je partnericu ubio na okrutan ili podmukao način te zbog toga jer je ubio člana obitelji kojeg je već prije zlostavljao.

Dakle, i službeno je potvrđen podatak da je Đekić već prije zlostavljao svoju izvanbračnu družicu, a to su policiji, doznajemo, u svojim iskazima potvrdili kako članovi obitelji pokojne te njeni radni kolege.

Obdukcija je utvrdila da je ubojica zadao čak 20 ubodno-reznih rana zlostavljanoj ženi, a tek su posljednja tri uboda i to u srce i pluća bila kobna. Ta činjenica predstavlja kvalifikatorni oblik okrutnosti kod ubojstva jer ukazuje na to da je žrtva određeno vrijeme prije fatalnih ozljeda patila i fizički i psihički.

Nadalje, istražni zatvor mu je određen zbog posebno teških okolnosti počinjenja djela koje nadilaze teške okolnosti koje su dio svakog teškog ubojstva. Naime, okrutno ju je ubio ispred više zaposlenika i kupaca i to tako što je ušao u trgovinu krijući ispod jakne i hlača nož čija je oštrica duga 18 centimetara.

Prišao je žrtvi s leđa i iznenada ju je brutalno napao, a sve je to izazvalo šok i prestravljenost ostalih zaposlenika i kupaca kao i uznemirenje šire javnosti.

Za kazneno djelo teškog ubojstva Kazneni zakon propisuje kaznu od minimalno deset pa do čak 40 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2022 16:58