StoryEditorOCM
Crna kronikaakcija policije

U Zagrebu pala nasilna i opasna banda: Istukli i opljačkali Nepalca, krali gdje god su stigli

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
27. veljače 2024. - 12:17

Nakon višemjesečne potrage zagrebačka policija stala je na kraj četvorici ‘junaka‘ starih između 20 i 22 godine koji su odradili seriju od sedam kaznenih djela točnije razbojništvo, razbojničku krađu te pet teških krađa od kojih su dvije ostale na pokušaju.

Na meti im se našao, kako je otkrila policija, dostavljač hrane iz Nepala na koje su se 11. listopada prošle godine oko 22 sata u Ivekovićevoj ulici u Sesvetama okomili. Prišli su nedužnom čovjeku koji je u Hrvatsku došao trbuhom za kruhom te su ga udarili šakom u lice.

Potom su mu istrgnuli torbu za dostavu u kojoj je bila hrana, ali su se polakomili i za njegovom torbicom u kojoj je bio novac i dokument. Pobjegli su u noć pričinivši štetu od 140 eura, piše Jutarnji list.

No tu nisu stali. Istu večer su nastavili s maltretiranjem. Pola sata kasnije došli su do benzinske postaje na sesvetskoj Sesvetskoj cesti gdje je prvi u akciju krenuo 21-godišnjak koji je čuvao stražu. Druga dvojica supočinitelja starih 20 i 21 godinu su u prodajni prostor, pak, ušla s plastičnim pištoljem u ruci. Prišli su blagajni i ukrali 517 eura, a kad im je prišao zaposlenik s ciljem da novac zadrži, 20-godišnjak ga je drškom pištolja udario po glavi i lakše ozlijedio.

Zagrebački kriminalisti su otkrili i da je 21-godišnjak iz te bande odgovoran i za krađu kovanica iz aparata za naplatu na samoposlužnoj autopraonici. Policija kaže da je 10. lipnja oko 1.30 sati došao u Šašinovečku ulicu u Soblinec i ukrao kompletan spremnik s kovanicama. Krajem rujna, pak, oko 23 sata 22-godišnjak se okomio na samoposlužnu autopraonicu u Ljudevita Posavskog, također u Sesvetama. Obio je i otvorio aparat za naplatu te otuđio spremnik s 25 eura u kovanicama.

Nisu mogli odoljeti ni aparatu autopraonice u Varaždinskoj ulici u Popovcu gdje je početkom listopada oko 22 sata 21-godišnjak uspio, nakon obijanja, domoći se 10 eura kovanica.

Protiv četvorke policija je podnijela posebno izvješće redovnim putem nadležnom tužiteljstvu za mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:48