StoryEditor
Crna kronikapojačani nadzor

U vikend akciji policija zaustavila čak 320 pijanih vozača: 'rekorder' uhvaćen u Zadru, Splićani najgori po jednom drugom opasnom prekršaju

7. siječnja 2019. - 17:15

Policija je proteklog vikenda nastavila s pojačanim nadzorom i sankcioniranjem najtežih prometnih prekršaja, a aktivnosti tijekom kojih je zabilježeno 3.874 prekršaja posebno su bile usmjerene prema ponavljačima teških prekršaja u prometu.

Tijekom kontrole zabilježena su 320 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 'rekorder' sa 3,5 promila zabilježen je na području PU zadarske. Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je u PU zagrebačkoj njih 62, dok je najmanje utvrđeno u PU ličko-senjskoj, dva takvih prekršaja.

Policajci su zabilježili 1.524 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina od 243 km/h izmjerena je u PU vukovarsko-srijemskoj. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka s 253 takva prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU virovitičko-podravskoj, njih šest.

Zabilježena su 418 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 161 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači PU splitsko-dalmatinske, njih 106, dok su policijski službenici PU ličko-senjske i PU vukovarsko-srijemske zaustavili po tri vozača koji nisu bili vezani. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen u PU splitsko - dalmatinskoj, 26 takvih prekršaja.

U nadzoru prometa policajci su zatekli 35 'recidivista' koji su počinili 37 teških prekršaja, a najviše je bilo recidivista koji su prije sjedanja za volan zavirili u čašicu. Pet vozača je zadržano do otrežnjenja, a protiv šest vozača proveden je žurni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 13:18