StoryEditor
Crna kronikauspješne akcije

U Trilju i Solinu uhićena trojica s drogom: nakon petnaestak krađa ‘navukao‘ se i na dilanje

10. lipnja 2020. - 19:55
Jure Mišković/Hanza media

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske imali su jednu uspješnu akciju u Trilju, a njihovi kolege iz PP-a Solin i PP-a Sinj po jednu uspješnu akciju u Solinu i Trilju.

U ponedjeljak su sinjski policajci, u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 49-godišnjim Alenom D., obavili pretragu obiteljske kuće koju koristi na području Trilja.

Pronađeno je ukupno 69 stabljika biljke cannabis –marihuana, visine od 15 do 105 centimetara, koje su se nalazile u posudama za cvijeće.

Protiv spomenutoga je podnesena kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Već prije njihovi su kolege uhitili dvojicu 33-godišnjaka koji su završili u istražnom zatvoru zbog sumnje u dilanje.

Prvi je iza brave završio Boško P., nakon što su policajci proveli kriminalističko istraživanje nad njim u sklopu kojeg je obavljena pretraga osobnog automobila i dviju kuća koje on koristi na području Trilja. Pronađen je 51 gram speeda i 50 grama marihuane.

Uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku, a onda mu je nakon ispitivanja sudac istrage odredio istražni zatvor.

Boško je do sada policiji bio poznat po petnaestak teških krađa i krađa provaljivanjem, a za drogu kao novo područje svog djelovanja tek se zainteresirao nedavno.

Sredinom siječnja ove godine policajci su kod njega pronašli oko 26 grama marihuane i umjesto da nakon te prijave stane sa svojim aktivnostima, on je krenuo s još većim opsegom posla, koji ga je doveo do uhićenja i istražnog zatvora.

Policajci su nad još jednim 33-godišnjakom (riječ je o Goranu S. iz Solina) proveli kriminalističko istraživanje te je i on završio u istražnom zatvoru.

Policijski službenici PP-a Solin obavili su pretragu njegove kuće te je pronađeno i oduzeto 12,8 grama kokaina, pakiranih u 18 PVC vrećica, što je krim-obradom ocijenjeno kao droga sprema za dilanje, pa je Solinjanin, kao i Triljanin, završio iza brave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 12:14