Crna kronikaMonstruozan zločin

U svom krvavom pohodu koristio je bat, čekić i nož: mladić osumnjičen za masakr u Solinu završio na Bilicama, prijeti mu zatvorska kazna od 50 godina, hoće li se izvlačiti na neubrojivost?

Piše Vladimir Urukalo
26. siječanj 2019. - 13:17

Mladiću L. J. (24), osumnjičenom za monstruozan zločin u Solinu određen je, kako doznajemo, istražni zatvor i to po tri zakonske osnove; zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, zatim zbog opasnosti od ponavljanja djela, te zbog posebnih teških okolnosti kaznenog djela.

Nakon što je 24-godišnjak ispitan u Državnom odvjetništvu i nakon što mu je istražna sutkinja odredila istražni zatvor mladić je prebačen na splitske Bilice.

Kako neslužbeno doznajemo iznio je svoju obranu. Postoji mogućnost da će se u daljnjem tijeku postupka, a s obzirom na sve okolnosti djela, obrana pozivati na neubrojivost, no tek će psihijatrijsko vještačenje, koje ćee najverojatnije biti predloženo pokazati je li i u kojoj mjeri mladić bio neubrojiv u trenutku počinjenja teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva.

Za djelo koja ga tereti predviđena je kazna dugotrajnog zatvora do 50 godina.

Prema policijskoj prijavi, 24-godišnjak se, kako neslužbeno doznajemo, sumnjiči da je u svom ubilačkom pohodu u stanu susjeda koristio bat za meso, čekić i manji nož. Žena je pretučena kraj ulaznih vrata, tamo su nađeni i ostaci brašna koje je osumnjičeni došao tražiti za palačinke. 

U splitskoj bolnici bore se za život pretučene žene iz Solina, 92-godišnjak usmrćen batom za meso; Policija istražuje je li uhićeni 24-godišnjak bio pod utjecajem droga i alkohola

Traje istraga ubojstva i pokušaja ubojstva u Solinu: policija pronašla bat za meso s tragovima krvi, osumnjičeni mladić živi u istoj zgradi kao i žrtve

Brutalan zločin u Solinu: završeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, sad je i službeno osumnjičen​

Istražitelji zatečeni bešćutnošću mladića osumnjičenog za monstruozan zločin u Solinu: nakon krvavog čina vratio se u svoj stan i nastavio igrati na računalu

#UBOJSTVO#SOLIN