StoryEditor
Crna kronikadrugi dan

U potragu u za nestalim mladićem na Perući uključuju se ronioci i potražni psi. Pročelnik splitskog HGSS-a: Ne gubimo nadu

Piše PSD.
21. rujna 2021. - 09:08

Na području Perućkoga jezera od jučer traje traje velika potraga za nestalim 23-godišnjakom. 

U njoj sudjeluje stotinjak pripadnika HGSS-a Split i okolnih ispostava, potražni psi, dronovi i plovila, a bio je uključen i helikopter, pa i sami mještani, no za sada rezultata nema.

Danas će se u potragu uključiti i ronioci.

- S obzirom da potraga koju smo provodili sinoć do kasnih sati nije dala rezultata, osim što smo pronašli osobne stvari za koje je nedvojbeno utvrđeno da pripadaju nestaloj osobi, jutros smo ponovno pokrenuli akciju potrage.

Potraga se nastavila s timovima K-9, to su specijalizirani potražni psi i s roniocima. Bit ćemo na terenu čitavi dan, bit će i zemaljskih snaga, nadamo se da će ova potraga danas završiti i da će biti uspješna.

Ne gubimo nadu, imali smo situacija kada smo ljude tražili i po nekoliko dana i pronašli ih žive. Vjerujemo da će i ova potraga sretno završiti.

Danas će na terenu biti tridesetak ljudi, ako bude potrebno uključit ćemo i nove snage koje su u pripravnosti. Jučer je na terenu bilo preko 100 ljudi, osim nas bili su kolege iz policije, mještani Obrovca, rodbina i prijatelji nestale osobe. Koristim priliku da im svima zahvalim. Vjerujem da će ovo danas biti okončano na zadovoljstvo svih nas’, rekao je jutros za Hit radio pročelnik HGSS-ove stanice Split Darko Gavrić Ćerćo. 

Pretpostavlja se da je mladić za kojim se traga Dominik Branimir Bilobrk, 23-godišnjak iz Obrovca Sinjskog koji je, kako je objavljeno na stranici nestali.hr, nestao u subotu, 19. rujna.

Na spomenutoj stranici  navodi da je u trenutku nestanka bio je obučen u kratke maskirne hlače, crnu majicu kratkih rukava i crne tenisice. Jače je tjelesne građe, a od kuće se udaljio u automobilu marke Fiat.

image
Dominik Branimir Bilobrk
nestali.hr

Potraga za nestalim mladićem traje od ponedjeljka prijepodne. Uz policiju u potrazi sudjeluje veliki broj pripadnika HGSS-a Stanice Split i njenih ispostava i to s potražnim timovima s psima, dronovima i plovilima, a u potragu je bio uključen i helikopter HRZ. Pridružili su se i građani, te susjedi spomenutog mladića.

- Automobil koji je pronađen je njegov, ujutro je pronađen. To je bio početak. Odjeću smo našli kilometar od tog mjesta. To je područje uz jezero i sad pretražujemo samo jezero i obalu s obje strane - kazao je u ponedjeljak za RTL voditelj potrage, Ante Jukić iz HGSS-a.

Upitan je i mogu li pomoći mještani koji su se uključili u potragu. 

- Apsolutno, dapače. Svako oko na terenu pomaže - specifična je potraga jer smo na minskom sumnjivom području, moramo obratiti pozornost. Ali, imamo sve informacije. To je samo jedan mali detalj, kad su ljudi s nama moramo se brinuti i za naše članove i za njih - zaključio je. 

item - id = 1128836
related id = 0 -> 1136550
related id = 1 -> 1133420
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 08:56