StoryEditor
Crna kronikapale velike ribe

U Podgorici zaplijeno dvije tone marihuane, organizirana kriminalna skupina iz Albanije drogu je pokušala prokrijumčariti na tržište Zapadne Europe

3. studenog 2020. - 17:23

Crnogorska policija zaplijenila je u utorak u Podgorici, u kamionu albanskih registarskih oznaka, oko dvije tone marihuane, te je uhitila 40-togodišnjeg vozača.

Kako je priopćeno, policija vjeruje da je droga bila namijenjena tržištu Zapadne Europe.

“Operativni podaci ukazuju na to da je organizirana kriminalna skupina, aktivna na području Albanije, pokušala prokrijumčariti oko dvije tone marihuane ka Zapadnoj Europi. U tijeku je daljnje provođenje međunarodne istrage s policijom Albanije i policijama zemalja Europske unije”, priopćila je crnogorska policija.

Kamion je pokušao u Crnu Goru ući preko graničnog prijelaza Božaj, koji se nalazi dvadesetak kilomatara od Podgorice. Vozač je carini prijavio tranzitnu pošiljku voća i povrća.

Ipak, kamion je preusmjeren na carinski terminal u Podgorici gdje je „detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno devet paleta na kojima se nalazila marihuana".

Prema podacima koje su ranije objavljivali mediji u regiji, u Albaniji se godišnje proizvede i do tisuću i pol tona marihuane. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 22:05