StoryEditor
Crna kronikaPREBOLIO KORONU

U petak se nastavlja suđenje Zavadlavu. Odvjetnik Šerić: Naljutio me, ako planira lupati svašta kao prošli put, onda bolje da ne iznosi obranu

15. prosinca 2020. - 14:33

Nakon pauze zbog zdravstvenih problema odvjetnika Branka Šerića, ovog petka u 9 sati na splitskom Županijskom sudu nastavlja se suđenje Filipu Zavadalu za trostruko ubojstvo koje je u siječnju šokiralo Hrvatsku.

Kako nam je rekao odvjetnik Šerić planirano je da se u petak u sudnici pojave tri svjedoka, a hoće li sam Zavadlav ispričati svoju stranu priče i dati obranu pred sutkinjom Višnjom Strinić, najviše će ovisiti o njegovom psihičkom stanju, koje je promjenjivo, pa je teško uopće bilo što prognozirati.

- Zavisi, kakav će on biti. Ako se ne mogu pouzdati u njega i ako planira "lupati" nešto što nema smisla, onda je za njega bolje da ništa ne govori i to ću mu otvoreno kazati. Zadnji put kad sam ga posjetio, prije nego što sam uhvatio koronu, bio je dobro. Onda sam kasnije vidio da je putem videolinka pokazao "duhovitost" što me naljutilo.

image
Odvjetnik Šerić je prebolio koronu, simptomi su mu trajali oko tri tjedna
Ante Čizmić/Cropix

Ne vjerujem da ćemo u petak stići održati završne riječi jer imam još neke dokazne prijedloge o kojima Sud tek treba odlučiti hoće li ih prihvatiti. Vjerojatno se prije konca siječnja suđenje neće nastaviti, a tada kad se nastavi očekujem da bi mogla biti izrečena presuda, kazao nam je Branko Šerić.

Podsjetimo, Filip Zavadlav, početkom prosinca nazočio je sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda videolinkom iz zatvora.

Na njoj se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora te je Zavadlav pokušao iskrenim riječima pridobiti naklonost suda da ga pusti i da se u nastavku postupka brani sa slobode. Suca Mlađana Prvana zamolio je da ga pusti iz istražnog zatvora i da ne treba određivati nikakve mjere opreza.

- Ako me pustite na slobodu, ući ćete u povijest, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci, poručio je Zavadlav sucu Prvanu.

No nikakvi argumenti mu nisu pomogli jer mu je, što je bilo i za očekivati, istražni zatvor produljen. Bude li proglašen krivim prijeti mu maksimalna zatvorska kaznu u trajanju od 50 godina. Ako ga proglase neubrojivim, onda ne ide u zatvor, nego može dobiti psihijatrijsko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa ne dulje od pet godina.

Prebolio sam koronu

Odvjetnika  smo pitali i kako se sada osjeća, s obzirom da je nedavno prebolio koronavirus.

- Dobro sam, dobro. Bila me uhvatila temperatura i treskavica. Ženu i mene. Sve skupa je trajalo oko tri tjedna. Nikako mi nije padala temperatura. Početkom prosinca se smirilo pa sam počeo raditi, govori odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 23:37