StoryEditor
Crna kronikaOBITELJSKI NASILNIK

Tužiteljstvo traži zatvor za brutalni napad: nezaposleni vozač iz Splita suprugu bacio na pod i mlatio šakom i nogom po glavi i tijelu

11. svibnja 2021. - 17:08
Nasilje nad ženamaVlada RH/Ilustracija

Protiv 47-godišnjaka iz Splita podignuta je optužnica zbog obiteljskog nasilja nakon što je suprugu bacio na pod gdje je mlatio šakom i nogom po glavi i tijelu. Nanio joj je tjelesne ozljede te Općinsko državno odvjetništvo iz Splita traži za njega godinu i pol zatvora.

Brutalni napad dogodio se polovicom prosinca prošle godine u stanu u Splitu, a ozljede na nesretnoj ženi je vidjela prijateljica te je tek nakon toga sve prijavljeno. Nasilnika su uhitili službenici Prve policijske postaje Split i odveli ga u službene prostorije.

Pred policijskim istražiteljima nezaposleni vozač se branio šutnjom, a u dokaze protiv njega su priložene fotografije ozljeda i nalaz Hitne pomoći gdje je napadnutoj ženi pružena medicinska pomoć. Također je sudski vještak napravio nalaz i mišljenje ozljeda.

Ustvrdio je kako je žrtva zadobila krvne podljeve oba oka, obje nadlaktice, lijeve strane leđa, lijeve polovice stražnjice te lijevog kuka i donjih udova nastale brojnim udarcima tupo tvrdim predmetom (šaka) i noga obuvena u cipelu silom srednje jakog intenziteta. Vještak je zaključio kao ozljede pojedinačno i u zbroju predstavljaju laku tjelesnu ozljedu.

Kazneni zakon propisuje da će se onaj tko drugoga tjelesno ozlijedi ili mu naruši zdravlje kazniti  kaznom zatvora do jedne godine. Ako to nedjelo osoba počini iz mržnje, prema članu obitelji može se kazniti zatvorom do tri godine.

Tužiteljstvo od Općinskog suda u Splitu traži bezuvjetnu kaznu zatvora te da optuženi plati 2500 kuna sudskih troškova, od čega 2000 kuna otpada na vještačenje, a ostatak na sudski paušal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 02:37