StoryEditor
Crna kronikapolicija na terenu

Turist na Hvaru pronašao ljudske kosti: je li riječ o 82-godišnjaku iz Splita koji je nestao na tom području još prije četiri i pol godine?

18. srpnja 2020. - 23:19
Mirko Crnčević

Otokom Hvarom pronijela se vijest da je jedan turist nedaleko od uvale Basina kod Vrbanja, na predjelu Ploni rot, u utorak u grmlju uočio ostatke odjeće i ljudske kosti.

Mještani su odmah pomislili da bi se moglo raditi o ostacima tijela J. J. B. iz Splita, 82-godišnjeg muškarca koji je upravo na tom području nestao iz svoje kuće još prije četiri i pol godine.

Nestanak je tada policiji nakon tri dana prijavila njegova supruga, da bi se zatim u siječnju 2016. za njim tragalo danima, na kopnu i na moru, u čemu su osim policajaca sudjelovali brojni vatrogasci, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i građani.

Korišteni su potražni psi i dronovi, a na pogodnim lokacijama postavljeni su i oglasi sa slikama, međutim, pronađene su tek papuče nestalog muškarca na stotinjak metara od kuće. Potraga nije dala konkretne rezultate, pa je u konačnici i obustavljena, a u ovom slučaju je o pronalasku odjeće i kostiju obaviještena hvarska policija.

– Policijski službenici izišli su na teren, te su na predjelu koji je obrastao u gustu makiju pronašli dijelove kostiju, kao i dijelove odjeće. O utvrđenom je odmah obaviještena zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu, koja je naložila da policija obavi očevid.

U sklopu očevida izuzeti su pronađeni ostaci i dostavljeni u Zavod za sudsku medicinu KBC-a Split, gdje će biti obavljena obdukcija. Također će se obaviti i postupak identifikacije metodom DNK – odgovorili su na naš upit iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 06:57