StoryEditorOCM
Crna kronikau Tkalčićevoj ulici

Trojica pijanih mladića u centru Zagreba napali Indijca i Hrvata: policija otkrila što se točno dogodilo

Piše D. R./JL
24. kolovoza 2024. - 18:19

Policija sumnja da su dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik koji su u četvrtak verbalno i fizički 27-godišnjeg indijskog državljanina i 52-godišnjeg hrvatskog državljanina tada počinili teži oblik kaznenog djela nasilničkog ponašanja, izvijestila je u subotu Policijska uprava zagrebačka, javlja Jutarnji.hr.

- Sumnjiči se da su 22. kolovoza 2024. oko 23.30 sati u Tkalčićevoj ulici, prišli 27-godišnjem državljaninu Indije i 52-godišnjem hrvatskom državljaninu, počeli ih verbalno, a potom i fizički napadati, kada je 52-godišnjak izvadio mobitel kako bi zatražio pomoć policije, maloljetnik mu je bacio mobitel.

Za to vrijeme, drugi 18-godišnjak je fizički napao 27-godišnjaka kojeg je srušio na tlo, a zatim su ga sva trojica udarali nogama i rukama po tijelu - rekla je PU zagrebačka.

Građani koji su se našli u blizini lica mjesta pomogli su napadnutim muškarcima. Osumnjičeni su ubrzo zatim pobjegli. Policijski su ih službenici kasnije pronašli te uhitili.

Iako su napadnuti muškarci u napadu su zadobili vidljive površinske ozljede, odbili su liječničku pomoć koja im je ponuđena.

- Povedenim alkotestiranjem kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,9 g/kg, kod maloljetnika od 1,57 g/kg i kod drugog 18-godišnjaka od 0,96 g/kg - rekla je PU zagrebačka.

Maloljetnik i 18-godišnjak u spomenutom su metežu zadobili lakše ozljede.

Policija je kod jednog od osumnjičenih 18-godišnjak pronašla plastičnu vrećicu s 11 grama marihuane i planira ga optužiti za prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Osumnjičeni za napad na 27-godišnjeg indijskog državljanina i 52-godišnjeg hrvatskog državljanina nalaze se u pritvoru, piše Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:27