StoryEditorOCM
Crna kronikaMarko Lončar 

Trener iz ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ se slomio i na sudu priznao sve užase koje je radio svojoj djevojci, silovao je, tukao

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
15. veljače 2024. - 20:35

Posrnuli fitness trener Marko Lončar već se godinu dana nalazi iza rešetaka remetinečkog zatvora i tamo će, ali u Centru za dijagnostiku, dočekati svoj skorašnji 36. rođendan. Naime, on je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici ipak odlučio priznati krivnju za sve užase koje je priuštio svojoj tadašnjoj djevojci tijekom tri i pol godine suživota - a riječ je o silovanju, nasilju u obitelji i tri kaznena djela nanošenja lakših ozljeda, piše Jutarnji.

- Primio sam i razumio pouku o pravima kao i optužnicu. I smatram se krivim. U cijelosti priznajem počinjenje svih kaznenih djela za koja me se tereti. Jako mi je žao zbog svega i zbog svega toga se i kajem. A posebice jer se žrtva osjećala na način kako je u svom iskazu opisala. Nastojat ću da mi se tako nešto ubuduće više nikad ne ponovi - rekao je u svoju obranu sudskom vijeću optuženi Lončar, nakon čega je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Dosuđenu visinu kazne predložio je velikogorički tužitelj u svom završnom govoru pritom navodeći niz otegotnih, ali i olakotnih okolnosti. A dosadašnje vrijeme provedeno u istražnom zatvoru Lončaru, inače školovanom kemijskom tehničaru, bit će uračunato u cjelokupno robijanje. Oslobođen je plaćanja sudskih troškova te će mu biti vraćen ljubičasti iPhone.

Horor, najblaže rečeno

- Molim da me se ranije uputi na izdržavanje kazne prije nego što presuda postane pravomoćna - zavapio je za kraj Lončar, kojem uvjeti boravka u remetinečkom zatvoru očito teško padaju. U međuvremenu je prodao dva osobna vozila koja je imao, a kako doznajemo, psa s kojim se slikao i objavljivao fotografije po društvenim mrežama poklonio je u dobre ruke jer je očito bio svjestan svog protupravnog ponašanja te da će dulje vrijeme izbivati iz doma.

image
Facebook: Bitifit By Marko Lončar - Osobni Trener

A ono što je radio nesretnoj djevojci koja bi se tresla svaki put dok je tijelima progona opisivala svoje patnje i agoniju koju je prošla te odgovarala na kišu pitanja kako bi se sve detaljno rasvijetlilo, najblaže je rečeno horor.

Njegov krimen datira od kraja 2019. pa sve do 8. veljače prošle godine, kada je u svome stanu djevojku vrijeđao i omalovažavao gnjusnim izrazima. Bio je i fizički nasilan prema njoj.

Tijekom jedne vožnje u automobilu lupio je njezinom glavom o staklo jer ‘od nje nije vidio promet‘. Znao ju je šamarati, udarati šakom, grebati noktima po glavi i tijelu. Zbog njega je bila prepuna podljeva.

Visjela nad provalijom nebodera

Razloge za svađu pronalazio je u svakom detalju, pa i kad su primjerice kupovali slance jer tada ju je gađao bocom Coca Cole. Šutao ju je po podu, udarao nogama, prijetio bacanjem s vrha nebodera te ju je jednom prilikom primio za vrat i podigao preko balkonske ograde, pa je užasnuta djevojka nekoliko sekundi i visjela nad provalijom nebodera.

Navlačio ju je po stanu, radio giljotine na vratu, klečao joj na prstima i gađao je čašom, pa čak i škarama. Jednom ju je ugrizao za ruku, a kad mu je rekla da ga napušta i počela skupljati svoje stvari, on je uzeo suzavac i pošpricao joj ga u lice. Prijetio joj je i da će u prostoriji za tenisice biti zatvorena pet dana bez hrane i vode i da će u njoj vršiti nuždu...

image
Facebook: Bitifit By Marko Lončar - Osobni Trener

Kad je uspjela pobjeći i spas potražiti kod svojih roditelja, bila je prepuna ozljeda, bespomoćna, ponižena i uništene psihe. Na sve to ju je, prema prijavi i presudi, sredinom 2020. i silovao.

‘Minuta za Vas‘

Tijekom istrage ispitani su mnogobrojni svjedoci, a žrtva je saslušavana putem videolinka. Ne bi li bili sigurni u svaki stravični detalj optužbe, napravljeno je i nekoliko vještačenja među kojima i psihološko-psihijatrijsko same žrtve, upravo kako bi se otklonila svaka sumnja u njezin stravičan iskaz, navodi Jutarnji.

Inače, paralelno s ovim postupkom, na prekršajnom odjelu novozagrebačkog suda sudilo mu se i zbog oružja koje je kod njega pronađeno i u tom je slučaju, kako doznajemo, nepravomoćno oslobođen jer je navodno za isto imao potrebne dozvole.

Inače, Lončar je prije nekoliko godina izišao na naslovnici jednog od najpopularnijih fitnes časopisa "Mens Health", a bio je i jedno od zaštitnih lica priloga "Minute za Vas", koji je propagirao svakodnevnu tjelesnu aktivnost i koji se emitirao u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:53