StoryEditor
Crna kronikau 2 ujutro

Stravičan zločin u Zagrebu: otac ugušio troje malodobne djece koja su došla s njim provesti vikend, pokušao je ubiti i sebe. Policija objavila detalje

Piše Dušan Miljuš, Hajdi Karakaš Jakubin/JL, Hina
25. rujna 2021. - 09:06

Troje djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine, ugušio je noćas vlastiti otac (56) u potkrovnom penthouseu na zagrebačkim Mlinovima, a nakon toga je i sebi pokušao oduzeti život, piše Jutarnji list.

Preživio je i odvezen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu. "Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija koja je oko 10 sati objavila i službeno priopćenje.

- Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Tko je prvi dojavio policiji da se nešto dogodilo u stanu urbane vile s tri kata i potkrovljem nije poznato, no policija, ali i Hitna pomoć brzo su došli na mjesto događaja. U spavaćoj sobi zatekli su na krevetu mrtvo tijelo četverogodišnjaka, a blizance, dječaka i djevojčicu u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke kojima su se igrali prethodne večeri. Kako smo neslužbeno doznali, roditelji djece su rastavljeni i djeca su najvjerojatnije vikend trebala provesti s ocem, koji ih je vlastitim rukama zadavio, a nakon tog sumanutog čina pokušao je presuditi i sebi, i to navodno otrovom ili tabletama.

Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara milosrdnica.

image
Na mjestu tragedije policija je provodila očevid
Željko Puhovski/Cropix

Policija je do ranih jutarnjih sati provodila očevid, a jutros su tijela troje djece prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom ustanoviti uzrok smrti.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim "Zbogom svima..." te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Otac djece je, inače, iz Beča i ima vlastitu konzultantsku tvrtku, doznaje Jutarnji list.

Susjedi zatečeni stravičnim zločinom

Nekolicina stanara okolnih zgrada ostala je zatečena dolaskom policije i Hitne pomoći u njihov miran kvart u gluho doba noći.

- Znam samo da ga je supruga ostavila i otišla s troje dječice, ispričala je jedna susjeda.

- Ugasiti vlastitoj djeci život zbog bolesne ljubomore i ega, očito da se napakosti supruzi, je nešto najodvratnije što jedno ljudsko biće može učiniti - odrješito prepun emocija govori nam drugi susjed.

item - id = 1129923
related id = 0 -> 1130573
related id = 1 -> 1130572
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 02:55