StoryEditor
Crna kronikaNEISPRAVNA PEĆ

Tragedija u Posušju podsjeća na stravičan slučaj u Neoriću koji se isto zbio na Novu godinu. Od posljedica gušenja živote su izgubila dvojica mladića

Piše MP
1. siječnja 2021. - 18:57
IlustracijaSHUTTERSTOCK

Tragedija koja je pogodila Posušje, u kojoj je usred gušenja plinom živote izgubilo osmero mladića i djevojaka, mnoge je podsjetila na sličan slučaj koji se 2015. godine dogodio u Neoriću, u zaseoku Šute. Ivan S. (20) i njegov prijatelj iz Splita pronađeni su mrtvi prvog dana 2015. godine. Ugušili su se ugljikovim monoksidom, a istraga je pokazala kako je peć na drva uz koju su se grijali bila neispravna.

- Mene je na telefon oko pet uri nazvala mater od malog Ivana da iđen viditi jesu li on i taj mu prijatelj još u kući jer se ne javljaju na mobitel. Nije znala šta je s njima, a kako je baš u tom trenu kod mene bija i Ivanov dida reka san mu da iđemo skupa viditi šta je s mlađarijon. Dida mu je uša u kuću, ja nisan tija ulaziti jer san računa kad je on tu, šta ću ja, možda su momci doveli i cure, šta ti ja znam...

Znan da su na Staru godinu još popodne počeli dolaziti i kupiti se, mlađarija ka mlađarija. Osta san isprid kuće i odjednom san čuja da on nešto viče, ne mogu van sad točno reći šta. Onda je izaša iz kuće i viknija mi da su oba gotovi... U to san i ja doletija unutra i vidija njih dvojicu, Ivan je leža potrbuške, a prijatelj mu na leđima.

Osjetija san ja miris dima, ali nije to bilo tako strašno, ko zna koliko su oni tako ležali i kako i zašto ih je omamilo. Da smo možda išli jutros viditi di su i šta je s njima, možda bi bili živi. Al ko je moga znati, ko je moga misliti na zlo - ispričao je tada Jozo Serdarević, prvi susjed i bliski rođak preminulog Ivana našim novinarima te dodao kako su navodno i prije imali problema s peći.

Nakon što su ih pronašli, otišli su 300-njak metara niže gdje živi Ivanov stric koji radi u policiji, no on je taman otišao na posao. Potom je netko od ukućana nazvao policiju koja je, kao i Hitna pomoć, ubrzo stigla u selo.

- A jadna dica, jadni ljudi, jadna mater od malog...Prije koju godinu izgubila je muža u prometnoj nesrići, a vidi sad i sina na ovakav način. Mali je taman završija školu i zaposlija se, bija je uredan momak i cila je obitelj uredna i normalna - kazao je nakon tragedije susjed Mate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 22:13