StoryEditor

TRAGEDIJA NA IŽU Rođakinja demonstrativno napustila sudnicu!

Piše PSD.
20. srpnja 2011. - 17:19
/ Ne mogu svjedočiti zato što sam Juru vidjela pijanoga, a ostali su očito bili nadrogirani kad se ničega ne sjećaju. Može ih biti sram! - izjavila je Ižanka Slavija Mičić u srijedu u sudnici Općinskog suda u Zadru gdje je nastavljeno suđenje 27-godišnjem Zadraninu Juri Pavešiću optuženom za stravičnu prometnu nesreću na otoku Ižu u srpnju 2007. godine kada je život izgubilo njegovih troje prijatelja.

Rođakinja obitelji jednog od poginulih, oštro je reagirala nakon što je sud odbio prijedlog tužiteljstva za njenim svjedočenjem u postupku protiv mladog Pavešića. Kako je bila prisutna prilikom izvođenja dokaza, sud je ustvrdio da bi njezino svjedočenje bilo protivno ZKP-u.

Slavica Mičić je nakon toga demonstrativno napustila sudnicu, te je aludirajući na prethodne iskaze trojice svjedoka, izlazeći doviknula kako bi se "tu moglo postaviti još koje zanimljivo pitanje". Prije njezinog napuštanja sudnice svjedočili su 53-godišnji pomorac Siniša Kulišić koji je među prvima stigao na mjesto nesreće, te prijatelji poginulih Ižana Marko Marin i Julijan Sutlović koji su kazali kako su te večeri svi bili alkoholizirani, ali da ne mogu kazati koliko je i što Pavešić popio unatoč nastojanjima tužiteljstva da "konkretiziraju stvar".

- Svi smo te večeri konzumirali alkohol, a koliko je Pavešić popio i što je pio, ne mogu reći. Svi smo bili u alkoholiziranom stanju - kazao je Marko Marin. Julijan Sutlović je kazao kako ne zna u kakvom je stanju bio Pavešić te večeri, te da je uvijek dobro vozio. Siniša Kulišić je opisivao kako su mještani na mjestu nesreće željezima i polugom na silu otvarali auto koji je bio u provaliji.

- Vozač je bio priklješten pa smo ga sa sjedalom izvukli vani. Ukrcali smo ga na privatni gliser, a troje mrtvih naknadno je prebačeno u Zadar. Vozač nije bio pri sebi. Svakih petanestak minuta bi jauknuo, nije mogao komunicirati bio je u nesvijesti - izjavio je Kulišić o nesreći u kojoj je stradalo četvero mladih ljudi i dugogodišnjih nerazdvojnih prijatelja koji su se kobne ljetne večeri najprije zabavljali na rođendanu, a onda su noćni provod nastavili u kafiću.

Na povratku kući Pavešić je kombijem sletio u četiri metra duboku provaliju, nakon čega su na mjestu događaja poginuli Zadranka Mikela Marijan (19), kći poznatog etnologa Livija, Lucija Antunac (20), koja je živjela na Ižu, te student Silvio Sutlović (23).Optuženi Pavišić, tada student medicine, a danas diplomirani liječnik, jedini je preživio pad u provaliju neregistriranog kombija kojim je vozio u alkoholiziranom stanju, a tereti se za izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom.

Božana Sviličić

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 03:46